x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bucătăria ca o scenă

Bucătăria ca o scenă

27 Oct 2007   •   00:00

Bucătăria a devenit centrul social al căminului, un fel de scenă pe care se joacă actele I, II şi III ale vieţii noastre. Este una dintre tendinţele conturate vizavi de acest spaţiu de către Whirlpool. Ce vrea să insemne asta?

Bucătăria a devenit centrul social al căminului, un fel de scenă pe care se joacă actele I, II şi III ale vieţii noastre. Este una dintre tendinţele conturate vizavi de acest spaţiu de către Whirlpool. Ce vrea să insemne asta? Faptul că bucătăria poate fi comparată cu o "scenă" pe care se desfăşoară diverse "piese de teatru", de la prănzul de duminică şi pănă la cine festive. Astfel, bucătăria tradiţională, cu aranjamentul modular al dulapurilor in care bucătarul stă cu spatele la invitaţi, este de domeniul trecutului. Amplasarea tradiţională a fost inversată pentru a crea un spaţiu interactiv in care suprafeţele de gătit şi dulapurile sunt cu faţa spre centrul incăperii.

Plite multifuncţionale

In acest aranjament se incadrează şi sistemul de plite Origami, a cărui lansare in Romănia am anunţat-o la vremea ei. Gama inspirată de arta orientală a impăturirii hărtiei include modele de plite multifuncţionale a căror amplasare permite "spectatorilor" să vizioneze de la cap la coadă procesul de gătire, iar bucătarul are toată libertatea de mişcare din lume.

×