x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ceas cu parfum de slănină

Ceas cu parfum de slănină

25 Feb 2009   •   00:00

Designerul Matty Sallin a inventat un orologiu, numit "Wake n'Bacon". Ei bine, nu este un orologiu oarecare, ci unul care vă trezeşte dimineaţa. Garantat!



Cu zece minute înainte de ora fixată pentru trezire, el începe să frigă şuncă la grătar. Cel care doarme va fi ridicat din pat de mirosul irezistibil de sandvici cu şuncă. Pentru a realiza un astfel de ceas, Matty Sallin a transformat un orologiu clasic, înlocuind sunetul cu două lampe cu halogen. Ele se pun în mişcare pentru a frige bucata de carne pusă pe ceas cu o seară înainte. "Wake n'Bacon" este o versiune modernă a deşteptătorului englez Teasmade, un aparat care se porneşte automat şi încălzeşte apa pentru ceai. (C.D.)

Cauzele obezităţii

Potrivit cercetătorilor, dorinţa de a mânca alimente grase datează de două milioane de ani. Omul secolului XXI a păstrat şi preferinţa pentru dulciuri. Dar acesta nu face mult sport, fiind expus riscurilor obezităţii, hipertensiunii arteriale, maladiilor cardiace şi diabetului, potrivit American Association for Advancement of Science. Conform antropologului Northwestern University, doi dintre factorii cei mai adesea citaţi în cazul creşterii ratei obezităţii sunt disponibilitatea produselor cu un conţinut caloric mare şi un nivel ridicat de grăsimi şi creşterea porţiilor de mâncare. (C.D.)

Luna ciocolatei în Hersey

Aflată la a cincea ediţie, "Februarie acoperit în ciocolată" este pentru iubitorii acestui desert un eveniment ce face ca februarie să fie cea mai importantă lună a anului. Desfăşurat în Hotelul Hersey, Pensylvania, evenimentul promite să egaleze sau să depăşească ediţiile din anii trecuţi.  La Seara Carribeană vizitatorii au de ales preparate cu rom şi ciocolată sau cursuri în care cei prezenţi sunt ajutaţi să prepare dulciuri pe bază de ciocolată, aşa cum ştiu să pregătească doar angajaţii hotelului. Se pot face, de asemenea, băi cu ciocolată şi masaj cu pudră de cacao. (R.A.)

Olio Capitale 2009

În perioada 6-9 martie, la Trieste, în Italia, se va organiza cea de-a treia ediţie a expoziţiei Olio Capitale. Aceasta are scopul de a prezenta cele mai bune uleiuri de măsline extravirgine din Italia, în special ţărilor din Europa care s-au bucurat de o creştere economică semnificativă în ultimii ani. Alături de expoziţie, vor avea loc degustări, cursuri şi demonstraţii de artă culinară, seminarii. La Barul de uleiuri, experţii vor ilustra caracteristicile individuale ale uleiurilor şi vor da sfaturi cu privire la cele mai bune alegeri la pregătirea diferitelor mâncăruri. (C.D.)

O nouă filială

În prima săptămână a lunii februarie, la Brăila s-a desfăşurat prima adunare generală a filialei Sud-Est a Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (ANBCT), la sediul Şcolii de Excelenţă din Industria Ospitalităţii "Bella Italia". S-a organizat cursul cu tema "Tradiţie şi rafinament în bucătăria românească", susţinut de marele maestru în arta culinară Gheorghe Vătafu. Au participat 20 de reprezentanţi din 3 judeţe şi 6 bucătari profesionişti din ţară. (C.D.)

Festivalul meseriilor

Localitatea Chantily, din Franţa, organizează în perioada 20-22 martie un festival al meseriilor. Pe hipodromul din Chantily vor fi prezentate numeroase meserii. Nu vor lipsi cele legate de mâncare. Vor fi organizate demonstraţii realizate de tineri care lucrează în domeniul gastronomiei. Cei prezenţi se vor putea iniţia în fabricarea macaroanelor şi vor putea asista la concursuri de preparat diverse mâncăruri. (C.D.)

Fructe în şcoli

Proiectul de lege privind programul de încurajare a consumului de fructe în şcoli va fi prezentat Executivului pentru adoptare în luna aprilie. Aproximativ 500 de milioane de euro ar putea fi cheltuiţi pentru distribuirea gratuită de fructe în şcolile UE, potrivit europarlamentarilor, care susţin că ar trebui folosite resurse locale, pentru a evita transporturile inutile, precum şi produsele de sezon. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă consumul a cel puţin 400 de grame de fructe şi legume pe zi pentru copiii cu vârsta până la 11 ani. (C.D.)

×
Subiecte în articol: food world