x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

D-ALE UNIUNII

20 Ian 2005   •   00:00

21 ianuarie 2005

Mai multe investitii in cercetare

Click pentru a mari imaginea
Europa trebuie sa investeasca mai mult in cercetarea din domeniul IT, se arata in ultimul raport al Comisiei Europene. Cercetarea din sectorul Tehnologiei Informatiei in Europa este un "punct vital" pentru rangul de competitivitate al continentului si este nevoie de o mai mare "implicare financiara". Autorii raportului spun ca este de dorit o mai stransa colaborare intre grupurile industriale, institutiile guvernamentale si cele academice. De asemenea, intreprinderile mici si mijlocii din domeniu ar trebui sa se implice mai mult in cercetare, acelasi indemn fiind adresat si noilor state membre ale Uniunii, pentru a se integra mai bine in "retelele de inovatii". Conform datelor oficiale, Uniunea Europeana cheltuieste anual peste 1 miliard de euro in domeniul IT&C, dar este constienta ca domeniul cercetarii este esential pentru prosperitatea Europei.

Autorii studiului sunt de parere ca sectorul bibliotecilor digitale, cel al publicarii si arhivarii digitale, precum si dezvoltarea infrastructurii retelelor computerizate sunt extrem de importante pentru "autonomia" Uniunii Europene la nivel mondial.

Raportul a fost intocmit de mai multi experti independenti, activitatea fiind coordonata de JM Gago, fostul ministru de Cercetare in Portugalia si coautor al strategiei de la Lisabona. (Alexandru Radescu)

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul