x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber De la Andy Warhol la Cecil Beaton, portretele emblematice ale familiei regale britanice din ultimii 100 de ani vor fi expuse la Londra

De la Andy Warhol la Cecil Beaton, portretele emblematice ale familiei regale britanice din ultimii 100 de ani vor fi expuse la Londra

de Redacția Jurnalul    |    17 Mai 2024   •   00:20
De la Andy Warhol la Cecil Beaton, portretele emblematice ale familiei regale britanice din ultimii 100 de ani vor fi expuse la Londra
Sursa foto: Hepta

De la portretul reginei Elisabeta a II-a realizat de Andy Warhol la fotografiile realizate de Cecil Beaton cu prințesa Margaret, o nouă expoziție prezintă portretele familiei regale britanice din ultimii 100 de ani.

Portrete regale: A Century of Photography”, care se deschide vineri la The King's Gallery din Palatul Buckingham, prezintă peste 150 de printuri fotografice și documente din Colecția Regală și din Arhivele Regale, unele dintre acestea nefiind niciodată văzute în public.

„Această expoziție trasează evoluția fotografiei de portrete regale în ultimul secol, deci de la... strălucirea înaltei societăți din anii 1920 și până la încoronarea regelui Charles al III-lea în 2023”, a declarat pentru Reuters Allesandro Nasini, curator senior de fotografii la Royal Collection Trust și curator al expoziției.

Expoziția începe cu un portret de logodnă din 1923 al prințului Albert și al lui Lady Elizabeth Bowes-Lyon, care mai târziu au devenit regele George al VI-lea și regina Elisabeta, care este atârnat aproape de portretul oficial al încoronării regelui Carol din 2023.

„Sunt exact la 100 de ani distanță. Avem tehnologie analogică pe de o parte, tehnologie digitală pe de altă parte”, a adăugat curatorul.

Printre atracții se numără o portretul realizat de în 1985 de Warhol, care o reprezintă pe Elisabeta a II-a, și care conține „praf de diamant”, adică particule fine de sticlă zdrobită.

Există imagini din timpul războiului ale familiei regale, dar și fotografii ale familiei regale realizate de fotografi celebri, printre care Annie Leibovitz, David Bailey și Rankin.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Portrete regale andy warhol Cecil Beaton