x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul "Descoperă Europa ta!"

"Descoperă Europa ta!"

de Carmen Dragan    |    03 Aug 2010   •   00:00

Premiat la Festivalul Internaţional de Film "Document Art", România, Câmpulung Muscel (iulie 2009), "Descoperă Europa ta!" este un serial de filme documentare de televiziune despre produse tradiţionale româneşti.

Coproducţia realizată de TVR şi DC Communication a ales ca subiecte produsele tradiţionale realizate de micii producători prezenţi încă din 2007 în "Târgul Ţăranului" organizat de Asociaţia Grupul de Iniţiativă "Radu Anton Roman", în Bucureşti. Aceşti producători şi produsele lor sunt astăzi prezenţi şi la alte manifestări de gen din Capitală şi din ţară. Începând cu 24 iulie, în fiecare duminică, TVR prezintă temele seriei: "Brânza Bran-Fundata", "Pâine pe foi de varză de la Saschiz", "Păstrăv afumat în cetină de brad de la Palanca", "Cârnaţii de pleşcoi", "Produse tradiţionale din carne de porc de la Fundu Moldovei", "Braga de la Turnu Severin", "Cârnăciori şi unt de casă de la Tălmăcel", "Friptură de porc de la Turda", "Brânză de capră de la Crit", "Ciorbă de peşte de la Crişan, din Delta", "Sloiul de oaie de la Nucşoara".
Proiectul "Descoperă Europa ta!" a beneficiat de sprijinul Asociaţiei Grupul de Iniţiativă "Radu Anton Roman" şi al Slow Food Bucureşti Valahia Gusturilor.

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda