x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Design de frigider inspirat de aparatele de pe vremea bunicii

Design de frigider inspirat de aparatele de pe vremea bunicii

06 Sep 2007   •   00:00

După cum bucătăria veche a bunicii a devenit o amintire dragă, a cărei "reeditare" este tot mai dorită in zilele noastre (vezi rubrica "Idei pentru casa ta"), şi in domeniul electrocasnicelor s-a inregistrat o evoluţie corespunzătoare.

Forma robustă şi liniile rotunjite dau mai mult spaţiu de stocare!

După cum bucătăria veche a bunicii a devenit o amintire dragă, a cărei "reeditare" este tot mai dorită in zilele noastre (vezi rubrica "Idei pentru casa ta"), şi in domeniul electrocasnicelor s-a inregistrat o evoluţie corespunzătoare. Astfel că, la acest moment, elemente din designul vechii aparaturi sunt imprumutate mai mult sau mai puţin, asta insemnănd că există şi aparatură electrocasnică ce respectă fidel liniile şi aspectul in ansamblu al vechilor electrocasnice, dar şi aparatură care transpune pe un design avănd linii noi o trăsătură evidentă a aparatelor de altădată. Este şi cazul noii game de frigidere "Big 60" de la Hotpoint Ariston, care "a luat" de la designul vintage liniile rotunjite şi robuste.

Estetic şi funcţional

Acest element nu este insă nu numai unul de ordin estetic, el are şi un rol funcţional bine definit, anume creşterea capacităţii cu peste 30 l. Asta inseamnă mai mult spaţiu interior, o adăncime dublă pentru depozitarea alimentelor şi noi soluţii pentru păstrarea diferitelor tipuri de sticle sau aşezarea cutiilor cu produse congelate pe uşa congelatorului.

Â

Potrivită pentru spaţiile inguste

Deşi nu este foarte spaţioasă, locuieşti in casa viselor tale. Ai ales-o pentru intimitatea spaţiului şi luminozitatea sa. Singurul impediment este că baia, destul de mică, a devenit neincăpătoare pentru maşina ta de spălat rufe de dimensiuni standard. Aşa că te-ai inărmat cu multă rabdare şi ai inceput deja căutările pentru o maşină de spălat rufe mai mică. Noi am găsit o variantă. Este noua gamă de maşini de spălat Slim prezentată de curănd de Electrolux, anume creată pentru spaţiile mici.

Deşi este mult mai ingustă decăt o maşină de spălat rufe obişnuită, capacitatea acesteia este de 4,5 kg. Maşina de spălat rufe Slim face parte din clasa energetică A şi consumă 0,85 Kwh pe zi.

×