x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Avertismentul dur al guvernatorului Mugur Isărescu: „Cu un grad de îndatorare de peste 50%, înghețarea salariilor devine necesară”

Avertismentul dur al guvernatorului Mugur Isărescu: „Cu un grad de îndatorare de peste 50%, înghețarea salariilor devine necesară”

de Redacția Jurnalul    |    15 Mai 2024   •   13:03
Avertismentul dur al guvernatorului Mugur Isărescu: „Cu un grad de îndatorare de peste 50%, înghețarea salariilor devine necesară”
Sursa foto: hepta

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, sugerează că înghețarea salariilor în România este inevitabilă și subliniază importanța respectării legii responsabilității fiscale.

„Cu un grad de îndatorare de peste 50%, înghețarea salariilor devine necesară", a avertizat Isărescu miercuri.

Întrebat de presă dacă măsura va fi implementată în 2025, guvernatorul BNR a sugerat că este foarte probabil.

„Datoria publică a României a depășit 50%. Unde e lege, nu e tocmeală. Guvernul va avea o sarcină dificilă", a declarat Isărescu.

Potrivit celor mai recente date publicate de Ministerul Finanțelor luna trecută, datoria publică a României a ajuns la 802 miliarde lei în ianuarie 2024. Doar în luna ianuarie, Guvernul a adăugat 18 miliarde lei la datoria guvernamentală.

În aceste condiții, datoria publică a depășit pragul de 50% din PIB, marcând pentru prima dată o trecere peste pragul de 800 de miliarde de lei, conform cifrelor Ministerului Finanțelor, potrivit Antena 3 CNN.

×