x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

09 Ian 2008   •   00:00

In lume

 

9-11 ianuarie. Tărgul de cafea şi ceai. Florida, SUA. Manifestarea se adresează specialiştilor din domeniu, prezentănd cele mai noi utilaje şi tehnici de producere.

12 ianuarie. Festivalul anual al ovăzului. Colorado, SUA. Cea de-a 12-a ediţie le va oferi vizitatorilor preparate obţinute din ovăz.

13-15 ianuarie. Festivalul preparatelor rafinate. San Diego, SUA. La a XXXIII-a ediţie şi-au anunţat prezenţa producători şi distribuitori de produse alimentare din intreaga lume.

14-19 ianuarie. Festivalul vinului de iarnă. Okanagan, Canada. Sunt aşÂ­teptaţi să participe producători de vinuri atăt din Canada, căt şi din alte ţări.

17-18 ianuarie. Atăt de proaspăt! Bologna, Italia. In cadrul tărgului vor fi expuse fructe şi legume, preparate din carne sau din peşte. De asemenea, vor fi promovate asociaţiile şi companiile din acest domeniu.

17-19 ianuarie. Festivalul Internaţional Gastronomic. New Delhi, India. 130 de expozanţi din 19 ţări le vor prezenta vizitatorilor cele mai rafinate vinuri şi preparate culinare din lume.

 

Restaurant la inălţime. La 300 de metri deasupra Parisului, in vărful Turnului Eiffel, se află noul restaurant deschis de celebrul maestru bucătar Alain Ducasse. Se numeşte „Jules Verne", iar meniul este 100% francez, cuprinzănd printre preparate: langustină imperială cu sos de legume şi trufe negre, turnedo de vită, ficat de găscă cu sufleu de cartofi şi sos Perigueux. Măncarea se serveşte la inălţime, dar se prepară in bucătăria de la subsol, structura de fier a turnului nesuportănd o greutate suplimentară foarte mare. Deşi ideea restaurantului ii aparţine, Alain Ducasse nu se mai află de ceva vreme in faţa mesei de gătit. „Nu mai muncesc. Visez… Apoi dau viaţă viselor." Dorinţa sa mărturisită este de a depăşi, din punct de vedere ­gastronomic, limitele actuale.

×
Subiecte în articol: agenda