x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

26 Mar 2008   •   00:00

Festival. La Argungu, în nord-vestul Nigeriei, pe malul fluviului Sokoto, a avut loc în luna martie un festival al peştilor, simbolizând buna înţelegere dintre comunitatea din Argungu şi statul vecin, Sokoto.

Festival. La Argungu, în nord-vestul Nigeriei, pe malul fluviului Sokoto, a avut loc în luna martie un festival al peştilor, simbolizând buna înţelegere dintre comunitatea din Argungu şi statul vecin, Sokoto. În prezenţa a zeci de mii de spectatori, numeroşi localnici, de la copii de zece ani la oameni în vârstă, s-au  întrecut în a prinde peştii cu mâna, fără nici un alt ajutor. La sfârşit, “trofeele” au fost şi gătite. Câştigătorul de anul acesta a reuşit să prindă un peşte de 65 de kilograme, fiind recompensat cu o maşină japoneză, dată ca premiu de o firmă de bere nigeriană. În restul anului, pescuitul este interzis pe porţiunea fluviului unde s-a desfăşurat festivalul. În paralel cu pescuitul, localnicii mai organizează şi alte întreceri, cum ar fi cele de prins canari sau de măcelărit capre. (C.D.)

 

 

 

 

în ţară

26-27 martie. Târgul Apicol de Primăvară 2008. Alba-Iulia. Manifestarea va cuprinde o expoziţie apicolă (echipamente apicole şi produse), târg de miere şi secţiune de comunicări.

 

26-28 martie. Food. Braşov. Târgul de alimente se adresează atât profesioniştilor din domeniul alimentar, cât şi celor care se află în căutarea unor gusturi şi arome noi.

 

27-30 martie. Târgul de turism al României. Bucureşti. Pregătirile pentru un concediu de vis, într-o zonă pitorească şi cu preparate specifice locului, trebuie să înceapă devreme.

 

 

 

în lume

27-29 martie. FreshAntalya. Antalya, Turcia. În cadrul târgului vor fi expuse fructe şi legume proaspete din toate zonele lumii, dar şi echipamente de procesare şi ambalare.

 

29 martie. Festivalul ciocolatei. Sheraton Keauhou, Hawaii. Marele premiu al festivalului este cel de “Mare Maestru”, pentru care se “luptă” nu mai puţin de 25 de bucătari iscusiţi.

 

29-30 martie. Wurstfest. Hermann, SUA. Demonstraţiile culinare de preparare a cârnaţilor şi concursul gastronomic la care participă bucătari amatori şi profesionişti reprezintă atracţiile evenimentului. (C.D.)

×
Subiecte în articol: martie agenda