x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

23 Sep 2010   •   00:00
LANSARE. Spontaneitate, bună dispoziţie, mâncare bună şi... vin de calitate sunt doar câteva dintre ingredientele unui eveniment de excepţie. În seara zilei de 15 septembrie, la Van Gogh Cafe din Bucureşti, a fost lansată o nouă marcă de vinuri: Montrouge roşu sec şi alb demisec. "Am decis să introducem şi pe piaţa românească aceste vinuri care au convins deja consumatorii din 22 de ţări, ce poartă în ele amprenta tipic franţuzească, respectând totodată gusturile consumatorilor contemporani internaţionali", a spus Gyuri Eperjessy. Şi pentru că un vin bun trebuie musai să fie "acompaniat" de mâncăruri rafinate, cheful Antonio Passarelli a pregătit un meniu special care să accentueze şi mai bine buchetul vinurilor: carpaccio de somon, roastbeef cu salată rucola, roşii cherry şi parmezan, iar la desert a fost un delicios panna cotta cu pere poşate în vin roşu.

În ţară
● 24-26 septembrie. Târgul de Turism Bucovina. Suceava. Sunteţi  aşteptaţi să aflaţi unde vă puteţi petrece vacanţa mâncând bine şi sănătos.
● 25 octombrie. Focul lui Sumedru. Moeciu, Şirnea, Braşov. La eveniment se vor putea cumpăra bucate specifice zonei.
● 30 octombrie. Sărbătoarea dovlea­cului (Haloween). Bran, Braşov. Sărbătoarea aduce dans şi veselie, dar şi preparate culinare din dovleac şi nu numai.

În lume
● 23 septembrie. Bucuria sake-ului. New York.
Restaurante din New York vor prezenta peste 300 de sortimente de shake-uri ce vor putea fi  degustate.
23-26 septembrie. Gida 2010. Istanbul, Turcia. Se vor organiza expoziţii de mâncăruri internaţionale şi vor fi expuse noi tehnologii de preparare.
23-26 septembrie. Festivalul puiului. Londra. La cea de-a 21-a ediţie vor fi prezenţi bucătari de la restaurante din toată lumea care vor face demonstraţii de gătit. (C.D.)

×
Subiecte în articol: food world