x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Evenimente: Arome noi

Evenimente: Arome noi

29 Oct 2009   •   00:00
Evenimente: Arome noi

În prezenţa a numeroşi prieteni şi ziarişti, trei îndrăgostiţi de gastronomie - un economist şi doi ingineri: Cezar Filip, Doru Pencea şi Radu Popovici - şi-au propus ca periodic să organizeze mai multe întâlniri "gustoase" la Restaurantul Ginger, intitulate generic "De Gustibus".

Prima întâlnire a avut loc la data de 20 octombrie, zi în care se sărbătoreşte "Ziua bucătarului", iar tema propusă a fost "Arome noi". "Ceea ce ne gătea mama era de fapt ceea ce a moştenit ea de la bunica. Problema este ce vom lăsa noi moştenire copiilor noştri. Care va fi bucătăria de la mama de acasă pe care le-o vom lăsa lor? Cred că răspunsul se află în fiecare dintre noi, cei care suntem pasionaţi de bucătărie şi de gătit", a spus Radu Popovici, care a pregătit spre degustare două preparate inedite pe bază de peşte şi piept de pui. (M.B.)

 

În ţară
31 octombrie. Festivalul Clătitelor de Bihor. Băile Felix, judeţul Bihor. Aşa cum deja vă aşteptaţi, clătitele cu diverse umpluturi vor fi vedetele sărbătorii.
19 octombrie-1 noiembrie. Festivalul Blogurilor Gustoase. Un eveniment online adresat blogurilor cu specific culinar, premiile pentru cele mai reuşite dintre ele fiind importante.

 

În lume
29 octombrie-12 noiembrie. Expovina. Zürich, Elveţia. Diferite sortimente de vin, de la cele mai populare până la cele rafinate, de colecţie, toate într-o expoziţie dedicată nu doar specialiştilor.
30 octombrie-1 noiembrie. Wine and Dine Festival. Hong Kong, China. O combinaţie absolut irezistibilă: preparate culinare, vin şi muzică. Vor participa unii dintre cei mai importanţi maeştri culinari.
30 octombrie-1 noiembrie. BBC Good Food. Glasgow, UK. Oraşul scoţian va găzdui peste 200 de producători şi vedete culinare de televiziune. Cei prezenţi vor avea parte de multe surprize... gustoase.
30 octombrie-8 noiembrie. Sai Kun. Hong Kong, China. Festivalul fructelor de mare se anunţă un eveniment pe care gurmanzii nu trebuie să-l rateze. (S.C.)

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda