x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Evenimente: Bucharest Food Festival

Evenimente: Bucharest Food Festival

de Simona Chiriac    |    Carmen Dragan    |    15 Oct 2009   •   00:00
Evenimente: Bucharest Food Festival
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Cea de-a treia ediţie a Bucharest Food Festival (desfăşurată între 1 şi 4 octombrie) a reprezentat omologarea a două noi recorduri mondiale.

În prima zi a festivalului, opt bucătari au pregătit o uriaşă ciorbă de burtă (nu mai puţin de 1.058 de litri, reprezentând 5.000 de porţii), din care au avut norocul să se înfrupte toţi cei care au trecut pragul târgului.

Pentru pregătirea ei s-au folosit cantităţi impresionante de ingrediente: 420 kg de burtă de vită, câte 50 de kg de ceapă, morcovi şi ţelină, 100 litri de smântână şi o jumătate de kilogram de usturoi. Absolut delicioasă! În a treia zi de festival, bucureştenii s-au înfruptat din cea mai mare pizza din lume. Un lanţ de aproape 500 de metri, format din nu mai puţin de 2.200 de pizza ce aveau în compoziţie mozzarella, măsline sau sos de roşii. Cea mai mare parte din gustosul record a fost donată unor case de copii şi bătrâni. A rămas însă suficent şi pentru cei care nu au scăpat din ochi preţiosul record. (S.C.)


În ţară
În ţară 14-17 octombrie. Bio Vita. Cluj-Napoca. La Complexul Expoziţional Expo Transilvania are loc un târg de produse naturiste.
17 octombrie. Ziua recoltei. Costeşti, judeţul Argeş. Se va organiza o expoziţie de produse agricole la care sunt aşteptaţi toţi sătenii.

17 octombrie. Sărbătoarea recoltei. Zetea, judeţul Harghita. Sătenii vor petrece cu bucate tradiţionale specifice zonei, muzică şi dansuri.
În lume
16 - 18 octombrie. Food & Wine Festival. Philadelphia, SUA. Evenimentul este adresat exclusiv gurmanzilor care ştiu să aprecieze cele mai delicioase şi rafinate preparate, precum şi originale cadouri cu... arome.
17 octombrie. Festivalul alunelor. Grapeland, SUA. Într-un singur loc, preparate, băuturi, degustări, concursuri, toate având în comun alunele.
17-18 octombrie. Festivalul alimentaţiei sănătoase. Vancouver. Canada. Participanţii pot încerca diete noi, exclusiv pe bază de plantă, proprietăţile curative fiind remarcabile. (C.D.)

×
Subiecte în articol: bucharest food agenda gurmanda