x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Festivalul Cartofului

Festivalul Cartofului

17 Oct 2007   •   00:00

Un nou record a fost inregistrat in Romănia, in cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Cartofului, desfăşurat in comuna Răşca, judeţul Cluj. Este vorba de un cartof gigantic, care căntăreşte două kilograme. Fericitul cultivator a fost recompensat cu un premiu in valoare de 150 de lei. In cadrul festivalului au mai fost acordate premii pentru cel mai ciudat cartof, in formă de inimă, dar au fost premiaţi şi căştigătorii concursurilor de cărat saci cu cartofi sau de aruncat cartoful la cea mai mare depărtare. (M.S.)

Despăgubiri

Un supermarket din capitala Norvegiei, Oslo, a iniţiat o adevărată revoluţie culinară. Clienţii care nu vor fi mulţumiţi de produsele de tip fast-food servite in restaurantul din incinta magazinului işi vor primi banii inapoi, chiar dacă au măncat sau nu tot din farfurie. Reprezentantul magazinului a anunţat că persoanele nemulţumite "nu trebuie decăt să ne aducă pachetul sau bonul. Avem incredere in clienţii noştri". Această iniţiativă este rezultatul firesc al concurenţei acerbe in domeniul alimentar, restaurantele incercănd modalităţi variate şi ingenioase de atragere a clienţilor. (S.C.)

Un dovleac prea gras

Un agricultor din SUA a căştigat concursul anual de prezentare a celor mai mari dovleci din ţară. "Uriaşul" căntăreşte 692 de kilograme. Căştigătorul s-a ales de pe urma acestei experienţe cu un premiu in valoare de 9.114 dolari, căte 13 dolari pentru fiecare kilogram. Dacă vreţi şi voi să intraţi in Cartea Recordurilor, incercaţi să cultivaţi in grădina propie un dovleac de dimensiuni uriaşe. Căt mai uriaşe… (M.S.)

Premiu

Cunoscutul oenolog Ion Puşcă va primi marţi, 23 octombrie, o importantă distincţie din partea Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului - Paris pentru lucrarea "Vechi soiuri romăneşti de viţă-de-vie". Distincţia este cu atăt mai importantă cu căt lucrarea prof. dr. ing Ion Puşcă este singura care aduce in prim-plan toate soiurile romăneşti de vin. (C.C.)

×
Subiecte în articol: food world