x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Flower power, 60de ani de Bulli

Flower power, 60de ani de Bulli

02 Noi 2007   •   00:00

In 1947, olandezul Ben Pon realiza prima schiţă a vehiculului comercial care a ajuns simbolul generaţiei "flower power"

In 1947, olandezul Ben Pon realiza prima schiţă a vehiculului comercial care a ajuns simbolul generaţiei "flower power"

In 60 de ani, Bulli a fost pe rănd platformă pentru transportat automobile, maşină de intervenţii pentru pompieri şi Crucea Roşie sau cărăuş de materiale de construcţii, pentru ca in cele din urmă să ajungă o maşină-cult.

Binecunoscutul model Westfalia, dotat cu toate cele necesare pentru a asigura mobilitate şi o viaţă lipsită de constrăngeri, a fost adoptat cu braţele deschise de hippioţi, devenind simbolul generaţiei flower power. De atunci, mii de entuziaşti din intreaga lume duc mai departe legenda transporterului.

ANIVERSARE. Bulli a fost sărbătorit săptămăna trecută şi in Romănia. La invitaţia lansată de Volkswagen Classic Club au răspuns peste 100 de pasionaţi ai maşinilor răcite cu aer.

Sambata 27 octombrie a.c, incepănd cu ora 10:00, in Piaţa Constituţiei s-au adunat 35 de clasice ale familiei Volkswagen: transportere, broscuţe, type 3 şi karmann ghia. La intălnire au ajuns două broscuţe venite tocmai din Cluj şi Craiova, dar şi două transportere care au sosit special pentru eveniment de la Timişoara şi Sfăntu Gheorghe. Timp de două ore, maşinile au defilat prin oraş, iar apoi au mers acasă la Bulli, la Porsche Bucureşti Nord, unde proprietarii lor şi-au prezentat bijuteriile pe roţi, au admirat "nepoţii" lui Bulli aflaţi in showroom şi au participat, cu mic cu mare, la concursurile hazlii: push&drag, poligon şi darts cu roata de rezervă.

Premiile oferite de Porsche Bucureşti Nord şi Volkswagen Autovehicule Comerciale au fost in ton cu evenimentul: machete sau tablouri Bulli pentru fiecare căştigător.

×
Subiecte în articol: auto bulli