x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Formula 1: Ferrari a dezvăluit noul monopost F150!

Formula 1: Ferrari a dezvăluit noul monopost F150!

de Mihai Morcovescu    |    28 Ian 2011   •   14:59
Formula 1: Ferrari a dezvăluit noul monopost F150!
Sursa foto: /Reuters

Ferrari a devenit prima echipă care şi-a prezentat monopostul cu care va ataca noul sezon de Formula 1, a cărui primă cursă se va disputa pe 13 martie, în Bahrain.

Cei doi piloţi ai Scuderiei, spaniolul Fernando Alonso şi brazilianul Felipe Massa - aceiaşi ca şi în 2010 - au dezvăluit noul F150 în cadrul unei ceremonii care a avut loc, vineri, la Maranello.

Botezat astfel pentru a marca împlinirea unui secol şi jumătate de la unificarea Italiei, monopostul cu care italienii vor încerca să câştige titlurile la constructori şi piloţi, pe care le-au ratat anul trecut, afişează un design mult mai agresiv comparativ cu cel din sezonul anterior.

Noul Ferrari F150 respectă noile reglementări tehnice impuse de FIA începând cu 2011, între care o nouă aripă posterioară adjustabilă şi sistemul KERS de recuperare a energiei pe perioadele de frânare, care revine astfel după un an de pauză. Totodată, s-a renunţat la sistemul de ventilaţie F-Duct şi la deflectorul dublu, detalii care din acest an sunt interzise.

Din punct de vedere vizual, noul F150 este mai înalt la partea frontală comparativ cu F10, iar prizele de aer laterale au fost redimensionate, fiind acum mai mici. Suspensia spate a fost revizuită, în timp ce suspensia faţă a fost complet modificată pentru a se potrivi cu modificările aduse şasiului la partea frontală. De asemenea, sistemul de evacuare este similar cu cel pe care Ferrari l-a adoptat în a doua jumătate a sezonului precedent, sistemul de răcire al motorului a fost gândit ţinându-se cont de reimplementarea KERS-ului, iar sistemul de frânare a fost redesenat în întregime.

Oficialii Ferrari sperau ca vremea să fie favorabilă la Maranello pentru ca Fernando Alonso să poată efectua primele tururi de pistă în această după-amiază pentru ă sesiune foto şi video. Felipe Massa va urca pentru prima dată la comenzile noului F150, sâmbătă, pe acelaşi circuit, urmând ca marţi, 1 februarie, să efectueze primele teste la Valencia.

Lotus, Sauber şi Renault sunt următoarele echipe care îşi vor dezvălui monoposturile, luni, 31 ianuarie.

×