x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Free Mini

de Sebastian S. Eduard    |    15 Mai 2009   •   00:00
Free Mini
Sursa foto: /

Remake clasic pentru cei inteligenţi



Părerea mea, tot ce poartă denumirea "Mini" poate purta adjectivul delicios. Mini S Cabrio nu face rabat de la regulă.

Unii ar putea spune că este o maşină de fiţe. Depinde. O maşină de fiţe poate fi un X5 sau un ML din care urlă Adi de la Vâlcea. Nu am văzut Mini din care să se audă manele. Aşa că din punctul meu de vedere, noul Mini nu este o maşină de fiţe. Este un remake clasic pentru persoanele inteligente, cu bani şi cu simţul umorului.

Varianta S Cabrio (cu Soft Top) nu poate să nu te facă să te simţi bine. Are un aer de vacanţă şi oricât ai fi de morocănos te binedispune instantaneu. Designul întâlnit şi la Cooper este unul de zile mari. Maşina, deşi sport este comodă, manevrabilă şi foarte stabilă. Evident că nu o să te lase inima să mergi prin gropi şi chiar pavajul cubic îţi va produce un oarecare disconfort, însă senzaţia creată de o acceleraţie cu ajutorul căreia atingi suta în 7,4 secunde face toţi banii. Dacă vrei mai mult, există şi butonul Sport care adaugă ceva cuplu, condiţie în care maşina devine dinamită curată.

Evident că Mini Cooper S Cabrio ţine cu natura, aşa că este echipat standard cu funcţia automată start/stop. Ceea ce înseamnă că se va opri automat la semafoare. Treabă bună pentru circulaţia de Bucureşti.

Noi am testat
 Motorizare: 1,6 L/175 CP
 Acceleraţie: 0-100 km/h: 7,4 s
 Viteza maximă: 222 km/h
 Consum: 8,1/5,4/6,4 l

NEWS

OPEL, ZECE MILIOANE. Autovehiculul Opel cu numărul zece milioane a părăsit linia de asamblare a fabricii din Zaragoza. Aceasta este un Opel Corsa ecoFLEX 1.3 CDTI cu un nivel scăzut de emisii.  Automobilul - care, culmea are culoarea verde - este cel mai economic şi mai eficient autovehicul al mărcii din punct de vedere al consumului de carburant: emite doar 109 grame de CO2 per kilometru şi consumă în medie 4,1 litri de carburant la 100 de kilometri.

VAN DE LA NISSAN. Nissan NV200, varianta van, a fost prezentată la Barcelona International motorshow. Pentru început, NV200 va fi asamblat în Japonia pentru piaţa europeană, dar aceasta numai până când producţia va începe la fabrica din Barcelona în noiembrie 2009. Vânzările pentru NV200 în varianta van şi combi vor începe în octombrie 2009 pentru majoritatea pieţelor europene, în vreme ce varianta pentru transport de persoane va fi disponibilă începând cu 2010.

FII SUPEREROU ŞI POARTĂ ECHIPAMENTUL! Dacă tot intri în trafic, protejează-te! Acesta este mesajul pe care revista Top Gear vrea să-l transmită prin campania: "Fii supererou şi poartă echipamentul!" Acţiunea se adresează motocicliştilor şi viitorilor motociclişti, se va derula timp de o lună şi îşi propune să-i determine să poarte echipament de protecţie în trafic. În cadrul campaniei cititorii sunt invitaţi să  scrie, în maximum 300 de cuvinte, despre cel mai intens moment pe motocicletă şi pot câştiga unul dintre cele trei kituri de supravieţuire.  Cititorii pot trimite şi înscrie mesajele pe www.topgear.ro/moto.

×
Subiecte în articol: auto mini