x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Gartofan ii strica seria lui Marisca

Gartofan ii strica seria lui Marisca

02 Sep 2004   •   00:00

Etapa a opta a CNR 2004, "Harghita International Mol Prevent Rallye", s-a incheiat in coada de peste.

CATALIN FAINISI

Dupa ce, pe parcursul primelor speciale, Bogdan Marisca s-a instalat la conducere, acesta a iesit in decor si a ajuns in spatele lui Dan Gartofan la numai cateva secunde. Lupta s-a dat pe ultima proba, unde Bogdan a avut o pana si a pierdut batalia cu campionul absolut din acest an.

EROARE. Victoria lui Gartofan a fost contestata de ceilalti piloti, pentru ca, de la parcul de service pana la proba speciala, nu a respectat traseul indicat in carnetul de bord. Drept pentru care el a fost mai intai exclus din concurs, apoi, in urma apelului facut de echipa sa, s-a hotarat omologarea. O evolutie senzationala a avut Emanuel Ilina, care a reusit sa se impuna la grupa N, in urma unui parcurs fara greseala. Desi la start s-au prezentat doua WRC-uri din Ungaria, nici unul dintre ele nu a reusit sa termine raliul sau sa puna probleme concurentilor romani.

ACCIDENT. Organizatorii au avut parte de numeroase evenimente, dintre care cel mai grav a fost ciocnirea dintre o masina de concurs si autoturismul unui spectator nerabdator, care a plecat pe proba speciala inainte de inchiderea concursului.

Confirmand cresterea accentuata de forma in care se afla, Romulus Preda a reusit locul doi la grupa N si trei in clasamentul general, luand astfel o serioasa optiune pentru titlu in acest sezon.

VIITOR. Urmatoarea etapa se va desfasura la Targu-Neamt, dupa ce WRC-urile BKP se vor fi intors de la etapa de campionat mondial din Marea Britanie, acolo unde Titi Aur si Dan Gartofan se vor intrece cu cei mai rapizi piloti de raliuri din lume.

CLASAMENT

Daca in clasamentul pilotilor lucrurile sunt clare, Dan Gartofan fiind de mult timp campion absolut, nu acelasi lucru se poate spune si despre lupta pe echipe. Aici, cu doua etape inainte de final, Balkan Petroleum si OMV Rally Team sunt despartite de numai un punct (52 fata de 51), fiind urmate la mica distanta de Atlanta House (47).

  • 1. Dan Gartofan 74
  • 2. Bogdan Marisca 39
  • 3. Romulus Preda 35
  • 4. Daniel Ungur 31
  • 5. Constantin Aur 28
  • ×
    Subiecte în articol: auto gartofan