x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Gyenes a terminat Dakar 2011 pe locul 17 la clasa moto

Gyenes a terminat Dakar 2011 pe locul 17 la clasa moto

15 Ian 2011   •   20:41
Gyenes a terminat Dakar 2011 pe locul 17 la clasa moto
Sursa foto: /Maindru

Emanuel Gyenes a realizat în această seară cea mai mare performanţă din istoria participărilor româneşti în raliul Dakar, cea mai dură competiţie automobilistică din lume. Raiderul echipei Vectra Racing a terminat competiţia pe locul 17 la general şi s-a impus în clasa moto maraton. Celălat român care a luat startul în Dakar 2011, Marcel Butuza, a terminat şi el competiţia, clasându-se pe locul 57 la general.

În ultima etapă a Raliului Dakar 2011, disputată, sâmbătă, între localităţile Cordoba şi Buenos Aires, pe o distanţă de 645 de kilometri, din care doar 181 cronometraţi, Gyenes a terminat pe locul 25, iar Butuza pe 55.

Etapa a fost câştigată de belgianul Frans Verhoeven (BMW), urmat de portughezul Helder Rodrgues (Yamaha) şi de brazilianul Jean de Azevedo (KTM). Competiţia a fost câştigată de spaniolul Marc Coma (KTM), care s-a impus cu peste 15 minute în faţa francezului Cyril Despres (KTM).

La clasa auto, ultima etapă i-a revenit spaniolului Carlos Sainz, urmat de coechipierul său de la Volkswagen, Nasser Al-Attiyah (Qatar), şi de polonezul Krzysztof Holowczyc (BMW). La general, Al-Attiyah s-a impus lejer, cu aproape 50 de minute în faţa sud-africanului Giniel De Villiers (Volkswagen).

×