x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Hakkinen îl desfiinţează pe Michael Schumacher

Hakkinen îl desfiinţează pe Michael Schumacher

de Dragos Stoica    |    17 Noi 2010   •   21:48
Hakkinen îl desfiinţează pe Michael Schumacher
Sursa foto: Ahmed Jadallah/Reuters

138067-reutersahmed-jadallah-2010-11-14t141357z-1655441280-gm1e6be1psv01-rtrmadp-3-motor-racing-prix.jpgDupă ce Michael Schumacher a încheiat dezamăgitor sezonul pe poziţia a noua a clasamentului general din Formula 1, fostul pilot finlandez Mika Hakkinen a apreciat că germanul a comis o eroare fundamentală atunci când a decis să revină în activitate după trei ani de pauză.

Într-un interviu apărut ieri pe motorsport.com, Hakkinen nu s-a sfiit de vorbe mari: “Acum, Michael este pentru mine un tragic ex-erou. Mă întreb de ce naiba a revenit în cockpit. Vorbim despre cel mai de succes om din sportul cu motor care s-a zbătut în mijlocul plutonului şi care a făcut o greşeală ridicolă la Abu Dhabi, care a fost aproape să-l coste viaţa.

Ce tragedie ar fi fost pentru germani, chiar în ziua triumfului lui Vettel! Ce mai are de demonstrat omul care a câştigat mai mult decât oricine altcineva! În opinia mea, el îşi demontează mitul puţin câte puţin. Şi nu văd că se face vreo diferenţă între problemele tehnice şi faptul că nu mai poate ţine pasul cu ceilalţi. Nu există cadouri pentru bătrâni, nici dacă eşti campion mondial de Formula 1. Nu poţi să opreşti roata timpului, nici să o dai înapoi”.

În ultima cursă, la Abu Dhabi, Michael Schumacher s-a învârtit pe pistă după un contact cu Nico Rosberg, pentru ca apoi să fie lovit în plin de Vitantonio Liuzzi (Force India), care nu a putut evita impactul şi s-a suit cu monopostul peste cel al germanului.

×