x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate AstraZeneca recunoaște că vaccinul său anti COVID are un efect secundar grav

AstraZeneca recunoaște că vaccinul său anti COVID are un efect secundar grav

de Redacția Jurnalul    |    01 Mai 2024   •   16:45
AstraZeneca recunoaște că vaccinul său anti COVID are un efect secundar grav

AstraZeneca recunoaște în documentele din instanță că vaccinul său antiCOVID poate provoca un efect secundar grav.

Producătorul de medicamente a fost dat în judecată în cadrul unei acțiuni colective în legătură cu afirmațiile potrivit cărora vaccinul său, dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford, a provocat decese și vătămări grave în zeci de cazuri.

Avocații susțin că vaccinul a produs un efect secundar care a avut un efect devastator asupra unui număr mic de familii, potrivit news.yahoo.com

AstraZeneca a acceptat, într-un document juridic depus la Înalta Curte în februarie 2024, că vaccinul său "poate, în cazuri foarte rare, să provoace TTS".

TTS - acronimul de la Thrombosis with Thrombocytopenia Syndrome (sindromul trombozei cu trombocitopenie) - duce la dezvoltarea de cheaguri de sânge și un număr scăzut de trombocite în sânge.

51 de cazuri au fost depuse la Înalta Curte, victimele și rudele solicitând despăgubiri estimate la circa 100 de milioane de lire sterline.

"În ceea ce privește AstraZeneca: "Simpatia noastră se îndreaptă către toți cei care și-au pierdut persoane dragi sau au raportat probleme de sănătate. Siguranța pacienților este cea mai mare prioritate a noastră, iar autoritățile de reglementare au standarde clare și stricte pentru a asigura utilizarea în siguranță a tuturor medicamentelor, inclusiv a vaccinurilor.

Din ansamblul dovezilor din studiile clinice și din datele din lumea reală, vaccinul AstraZeneca-Oxford s-a dovedit în mod continuu a avea un profil de siguranță acceptabil, iar autoritățile de reglementare din întreaga lume afirmă în mod constant că beneficiile vaccinării depășesc riscurile unor potențiale efecte secundare extrem de rare.", a transmis Astrazeneca, potrivit Antena3 CNN

×