x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Hortifair, tradiţia tărgurilor horticole olandeze

Hortifair, tradiţia tărgurilor horticole olandeze

27 Oct 2007   •   00:00

Continuator al unei tradiţii care incepe in 1962, Hortifair a fost găzduit pentru a opta oară de complexul Amsterdam RAI (Olanda) in perioada 9-12 octombrie 2007.

Continuator al unei tradiţii care incepe in 1962, Hortifair a fost găzduit pentru a opta oară de complexul Amsterdam RAI (Olanda) in perioada 9-12 octombrie 2007. Pe o suprafaţă de 90.000 mp s-au reunit 985 de expozanţi din 51 de ţări ale lumii (Romănia a lipsit şi aici). In acest an, organizatorii, expozanţii şi vizitatorii s-au concentrat pe o temă care prezintă interes deosebit: apa şi energia. Peste 50.000 de persoane au vizitat standurile expozanţilor şi au discutat cu specialiştii din diverse domenii prezenţi in număr mare la acest tărg.

De toate pentru toţi

Expozanţii au fost grupaţi pe pavilioane, aşa incăt vizitatorii să găsească mai uşor ceea ce ii interesa. Pavilionul Tehnologiei a inclus materiale şi construcţii de sere, instalaţii speciale pentru climatizare, iluminare automată, tratamente aplicate pentru o mai bună calitate a apei. In pavilionul Comerţ & Servicii vă puteaţi informa pe diverse teme. Dacă aveţi o mică afacere puteţi să aflaţi căteva dintre strategiile de marketing şi promovare in domeniu, despre organizarea vănzărilor directe şi indirecte (prin distribuitori). După cum bănuiţi, cel mai indrăgit a fost pavilionul Producţie, pentru că aici au fost expuse cele mai multe flori. Seminţe, plante şi flori la ghiveci, flori tăiate, noutăţi lansate pe perioada tărgului - toate s-au regăsit in acest pavilion. In spaţiul alocat furnizorilor de produse diverse utilizate in domeniul horticol şi agricol s-au găsit propuneri pentru protecţia şi impachetarea plantelor, ghivece, soluri, ingrăşăminte, maşini, echipamente şi alte lucruri utile pentru o afacere in domeniu, dar şi pentru pasionaţii de grădinărit.

Plante noi la ghiveci

In materie de plante şi flori la ghiveci există o adevărată listă de varietăţi noi şi spectaculoase ale unor plante cunoscute (Acacia, Alstroemeria, Ananas, Anthurium, Aster, Bougainvillea, Calathea, Chirita, Crizantema, Cordyline, Curcuma, Cyclamen, Dendrobium, Dianthus, Dracaena, Gerbera, Guzmania, Kalanchoe, Phalaenopsis, Rhipsalis, Vriesea, Zygopetalum, Spathiphyllum, Stromanthe). Tomata la ghiveci (Lycopersicum esculentum) a fost şi ea la mare preţ - ca o curiozitate printre plantele decorative prin flori şi frunze.

×