x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Hota ca un obiect de design

Hota ca un obiect de design

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    06 Noi 2008   •   00:00

Imaginea din deschiderea subiectului poate cel mai bine să vă sugereze un instantaneu dintr-o zonă de living, însă nu este deloc aşa. Corpul ce atârnă de pe tavan, corp care practic dă aspectul de living, nu este nicidecum un corp de iluminat cu un design spectaculos ci este de fapt... o hotă. Iată cum, un electrocasnic având o funcţiune din zona gătitului poate să arate cu totul şi cu totul altfel.



TENDINŢĂ
Aceasta este una dintre tendinţele pregnante de pe piaţa amenajărilor de interior, respectiv aceea de a da băii şi bucătăriei aspectul unor camere şic care să nu facă notă discordantă cu restul interiorului şi să nu dezvăluie deloc funcţiunea tehnică a acestora. Pentru această din urmă cerinţă este necesar ca, în plus, electrocasnicele să încorporeze musai tehnologii inovative.   
În virtutea celor spuse, venim şi vă aducem la cunoştinţă faptul că produsele prestigiosului producător de hote de bucătărie Elica – dintre care multe pot foarte uşor să joace rolul de obiecte decorative cu un design desăvârşit – se găsesc la noi, ele fiind importate oficial în ţara noastră de societatea Minerva Com. Acesta este conţinutul unui comunicat de presă furnizat de curând de comunicatedepresa.ro.
Grupul Elica a fost fondat în 1970, astăzi fiind numărul 1 mondial în producţia de hote de bucătărie, acaparând peste 30% din producţia europeană de hote. Elica a reuşit să transforme hota dintr-un aparat electrocasnic într-un element de design capabil să îşi lase amprenta asupra oricărei bucătării.
Hota Star este ultima stea din constelaţia Elica. Marea inovaţie este faptul că hota are o prindere specială, în 3 cabluri. Astfel hota, prin sutele de prisme de sticlă, va decora bucătăria şi îi va da un aer de eleganţă deosebită. Hota va capta atenţia în primul rând ca element decorativ, putând fi folosită cu mare succes drept corp de iluminat, graţie luminilor exterioare încorporate.


Puterea aburului pentru curăţare eficientă

Steam 1400, un nou model de maşină de spălat, a fost adus în România de către Whirlpool.
Puterea aburului, pe care noul produs o foloseşte, permite detergenţilor să acţioneze în profunzime scoţând astfel urmele de cosmetice, ciocolată, uleiuri, unt, îngheţată şi deodorant. De asemenea distruge bacteriile printr-o sterilizare la 100 de grade, de numai câteva secunde, realizată de funcţia Steam Antibacteria. Aburul este controlat automat de tehnologia Al 6-lea Simţ, care determină cât abur trebuie injectat pe parcursul ciclului de spălare, în funcţie de tipul materialului şi volumul încărcăturii. Maşina are dimensiunile de 850x595x600 mm, o performanţă energetică clasa A+, o performanţă de spălare clasa A şi consumul energetic este de 1,36 Kwh. Produsul este disponibil în magazinele de specialitate la un preţ recomandat de 2730 RON.

×
Subiecte în articol: hota