x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Iluminarea locuinţei de la distanţă

Iluminarea locuinţei de la distanţă

de Alexandru Radescu    |    28 Noi 2009   •   00:00
Iluminarea locuinţei de la distanţă

Sistemului Radio Connect de la Schneider Electric asigură controlul instalaţiilor luminoase montate în casă şi în jurul acesteia, de la distanţă, prin unde radio. Cu dispozitivele conectate între ele prin acest mecanism utilizatorul poate comanda, spre exemplu, aprinderea luminiţelor de Crăciun, atunci când se lasă seara şi stingerea lor după câteva ore, astfel încât să evite funcţionarea instalaţiei toată noaptea.

COMANDATĂ PRIN RADIO
Mecanismul este unul format dintr-un întrerupător fără fir, amplasat oriunde în casă şi o priză comandată prin radio, care primeşte informaţia de la acest întrerupător şi porneşte sau opreşte instalaţia luminoasă, sau poate varia intensitatea luminoasă a câtorva becuri. Întrerupătorul fără fir este, de fapt, un trasmiţător radio care funcţionează cu ajutorul unei baterii. În plus, mecanismul poate fi comandat şi cu ajutorul unui senzor de mişcare Argus. Astfel, instalaţiile de Crăciun se pot aprinde când ajungeţi acasă şi se pot stinge singure atunci când locuitorii sunt plecaţi.

După ce au trecut Sărbătorile, mecanismul Radio Connect poate contribui mai departe la crearea atmosferei din casă prin controlul de la distanţă al altor echipamente electrice. Spre exemplu, se poate aprinde veioza din dormitor chiar dacă se află într-o altă încăpere sau poate comanda pornirea lampadarului din camera de zi din orice parte a casei.

 

Hard portabil
La o greutate de 157 de grame şi capacitate de stocare de 640GB, noul hdd de la Verbatim vine şi cu un design din zona lifestyle. Dimensiunile de 135x85x 21mm îl apropie de gadget sau smartphone, perfect pentru scopul cu care a fost creat:
mobilitate.
Viteza de 5.400 rpm îi permite un transfer de date de până la 480 Mbit/s via portul USB, care asigură şi energia necesară eliminând nevoia de adaptori suplimentari. Pachetul include "Nero BackItUp 4 Essentials" pentru backup-uri periodice şi securizate.


Imprimantă
Xerox a lansat în România imprimanta laser alb-negru Phaser 3140, dedicată atât birourilor mici, cât şi utilizatorilor individuali. Poate atinge un nivel de 10.000 de pagini imprimate pe lună, construcţia echipamentului permite stocarea a 250 de coli într-un compartiment interior. Viteza de tipărire a primei pagini este de 8 secunde, iar calitatea rezoluţiei este de 600 x 600 dpi. Printre funcţiile imprimantei se numără cele pentru redimensionarea imaginii, modurile Toner-saver şi Power-saver, opţiunile Multiple-up (imprimarea mai multor pagini pe aceeaşi coală). Preţul recomandat al echipamentului începe de la 89 dolari, fără TVA.

×
Subiecte în articol: afla ce e nou