x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Iluzia nesingurătăţii

Iluzia nesingurătăţii

de Roxana Ioana Ancuta    |    12 Aug 2007   •   00:00
Iluzia nesingurătăţii
Sursa foto: Christian Silva/

Ada Milea iubeşte. Vorbeşte despre dragoste, dar nu despre dragostea ei.

Ada Milea iubeşte. Vorbeşte despre dragoste, dar nu despre dragostea ei.

Pentru Ada, intălnirile fericite intre universurile a doi oameni sunt cele mai importante ingrediente pentru construirea iluziei prieteniei, cea mai dragă iluzie dintre toate.

Jurnalul Naţional: Spuneai intr-un interviu că ai vorbit mereu despre dragoste in căntecele tale, dar că nu ne-am dat noi seama... Cum vezi tu dragostea?

Ada Milea: Cred că dragostea nu stă pe buze, ci in om; nu stă in vitrină; aduce fericirea şi nefericirea maximă (cam in acelaşi timp); te pune să alegi intre a fi cu cel pe care il iubeşti sau a fi cu cel care te iubeşte; găseşte cele mai complicate şi ilogice variante ale fericirii şi e probabil singurul lucru cu-adevarat important in toată agitaţia noastră co(s)mică.

Jurnalul Naţional: Ada, o fată cam nebună (in sensul bun al cuvăntului), originală, talentată, aparent timidă, talentată din nou... Cam aşa te vede publicul... pe care l-ai cucerit. Dar pe tine te-a cucerit vreun bărbat?

Ada Milea: Da. Dar, teee rooog, nu mă ruga să dezvolt răspunsuri in zona asta. Nu-mi vine să-mi fălfăi sentimentele.

Jurnalul Naţional: Ce preferi intre vară şi iarnă?

Ada Milea: Prefer vara răcoroasă şi iarna nefriguroasă.

Jurnalul Naţional: Intre comedie şi horror?

Ada Milea: Am orroare de horror. Prefer orice horrorului.

Jurnalul Naţional: Intre zi şi noapte?

Ada Milea: Ziua.

Jurnalul Naţional: Dacă n-ai dormi nopţile, cum ai folosi timpul ăsta?

Ada Milea: Visănd.

Jurnalul Naţional: Care a fost cea mai frumoasă zi din viaţa ta?

Ada Milea: Toate, păcat că de unele nu mi-am dat seama.

Jurnalul Naţional: Lucrezi la noua versiune a lui Don Quijote. De ce o altă variantă?

Ada Milea: E o versiune care face posibil să-l mai căntăm din cănd in cănd (unul dintre colegi e «inţepenit» in Finlanda şi poate «evada» destul de rar de-acolo), dar noile descoperiri ale acestui nou Quijote (mai ales transformarea pianistului intr-un Sancho sensibil şi delicat) ne-au incăntat la culme. Suntem: Bogdan Burlacianu (Bobo), Adi Cristescu (pian) şi cu mine. Deja am avut căteva repetiţii cu public, iar prima reprezentaţie a fost in 11 august la Garina (varianta in limba romănă) şi următoarea (varianta in limba engleză) la Ierusalim, in 20 august.

Jurnalul Naţional: Citeam despre Don Quijote că este un spectacol asumat de dragoste. Dar şi despre singuratate, iluzie, prietenie, putere, oi şi mori de vănt. Ce inseamnă toate acestea pentru tine: singurătatea, momentele in care ea a existat. iluziile, prietenia...?!

Ada Milea: Singurătatea nu cred că se poate alunga. Putem trăi (probabil) iluzia nesingurătăţii, iluzia prieteniei sau iluzia puterii... Iluziile fiecăruia sunt după cum fiecare işi construieşte importanţa iluziilor sale. Fără iluzii, am muri de spaimă. Pentru mine, intălnirile fericite intre universurile a doi oameni sunt cele mai importante ingrediente pentru construirea iluziei prieteniei, cea mai dragă iluzie dintre toate. Iluzia puterii construieşte morile de vănt. Toate celelalte iluzii ne imbogăţesc cu-adevărăt.

Jurnalul Naţional: De căte ori s-a jucat Don Quijote? Ai fost cu el şi prin străinătate?

Ada Milea: S-a jucat doar prin ţară. De mai multe ori, nu ştiu exact de căte ori pentru că nu mă ocup cu numărători. In străinătate, abia acum am fost invitaţi (Israel, Anglia). Afară am fost cu concertul "The Island", care s-a jucat la: Oxford, Londra, Bruxelles, Budapesta, Ierusalim, Gyor...

Jurnalul Naţional: Alte proiecte, intenţii, planuri…

Ada Milea: Mai există un gănd din care s-au conturat deocamdată trei piese. Domnul Bălănescu, alături de care am lucrat in Anglia concertul "The Island" după "Insula", de Gellu Naum, doreşte să mai colaborăm. Sunt foarte bucuroasă şi de alte propuneri care-au apărut (sau pe care mi le-am făcut singură, in gănd), dar pănă incep ele să se lege prefer să le tac.

×
Subiecte în articol: jurnalul national spectator milea ada