x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Incă un an de cazare la Ice-Hotel

Incă un an de cazare la Ice-Hotel

de Sorin Anghel    |    18 Noi 2007   •   00:00
Incă un an de cazare la Ice-Hotel

Ieri a inceput construcţia hotelului de gheaţă de la Bălea Lac (2.034 m), care va putea găzdui 20 de turişti pe noapte. Proiectul se află la a treia ediţie.

BĂLEA LAC - Proiect unic in Romănia

Ieri a inceput construcţia hotelului de gheaţă de la Bălea Lac (2.034 m), care va putea găzdui 20 de turişti pe noapte. Proiectul se află la a treia ediţie.

Pentru iubitorii de schi şi snowboard din Romănia, Bălea Lac a reprezentat intotdeauna locul in care nu iţi lipseşte nimic. Zăpadă, adrenalină şi libertate, toate cumulate fac din staţiunea sibiană cel "hard" areal de schi.

Â

Şantier. Incepănd de ieri, s-a pornit construcţia hotelului de gheaţă, care nu mai reprezintă o noutate pentru Bălea Lac. "Temperaturile scăzute ne permit ridicarea singurului hotel de gheaţă din Europa de Est, la care se folosesc blocuri mari de gheaţă scoase direct din Lacul Bălea şi apoi prelucrate la temperaturi foarte scăzute. Anul acesta, se vor amenaja 10 camere duble, fiecare urmănd să primească numele unei planete. Simularea atmosferei de univers va fi realizată de lumină şi proiecţia acesteia in gheaţă, devenind astfel Ice Hotel Galaxy", a declarat Arnold Klingeis, managerul proiectului. De-a lungul sezonului, in hotelul de gheaţă vor avea loc petreceri incendiare şi va fi amenajat un Ice Restaurant. Turiştii care vor să doarmă aici trebuie să ţină cont că temperatura este cam de - 4°C şi este nevoie de sac de dormit pentru iarnă.

Norocoşi. Două persoane au fost surprinse ieri după-amiază de o avalanşă in Munţii Făgăraş in timp ce coborau cu schiurile de la Bălea Lac la Bălea Cascadă, victimele reuşind să iasă singure de sub stratul de zăpadă.

sorin.anghel@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: bălea schi