x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Inedit: podoabe pentru copaci

Inedit: podoabe pentru copaci

de Cornelia Constantin    |    05 Mar 2009   •   00:00

Celine Turpin la Maison & Objet



Maison & Objet este un eveniment internaţional prestigios. Aici se ia practic pulsul "pieţei" de design şi nu numai. Proaspăt încheiat (23-27 ianuarie 2009), Maison & Objet a reunit specialişti din întreaga lume (3.000 de expozanţi) şi a dovedit din nou calitatea pe care pune preţ şi capacitatea sa de a forma curente în decorul interioarelor (stilistic, tehnologic, social), de a găsi idei inedite etc.

CELINE TURPIN
La această ediţie a fost celebrat cunoscutul designer Karl Lagerfeld, dar s-au acordat spaţii generoase şi noilor talente. Printre ele, Celine Turpin – o tânără artistă, absolventă a Institutului Francez de Ceramică din Sevres. Ea i-a uimit pe organizatori şi publicul vizitator cu podoabele sale pentru copaci.

DRAGOSTEA PENTRU NATURĂ
Ideea podoabelor pentru copaci i-a venit Celinei în urmă cu doi ani, când avea în grădină un copac rănit. Aşa că a creat pentru el un colier de jad care să mascheze rana. Apoi au urmat podoabele pentru un pin din grădina surorii ei. Ideea a prins atât de bine, încât oamenii au început să-i comande podoabe pentru alţi copaci, artista ajungând astfel cunoscută pentru ideea sa năstruşnică. Un an mai târziu, Celine Turpin a avut o expoziţie pentru a pune în valoare podoabele pentru copaci şi care s-a chemat "Upah Tendi".

Atât expoziţia menţionată, cât şi participarea sa la "Maison & Objet" reprezintă o pledoarie pentru apropierea dintre oameni şi natură. "Oamenii se apropie de copaci pentru a admira colierele, dar sfârşesc prin a-i îmbrăţişa", mărturiseşte Celine. Arta are capacitatea de a desfiinţa distanţările dintre oameni şi natură, de a crea metamorfoze care să dăinuiască peste timp şi care să poată schimba perspectiva asupra lucrurilor.

Ne-am obişnuit să credem că doar casa necesită podoabe şi decoraţiuni. Iată că lucrurile se schimbă o dată cu Celine Turpin, care provoacă o transformare a opiniei noastre cu privire la natura ce ne înconjoară  

×
Subiecte în articol: copaci