x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Interviu cu… o Cobră

Interviu cu… o Cobră

28 Dec 2007   •   00:00

Fără indoială că Adi Ilie a fost unul dintre cei mai talentaţi jucători ai generaţiei sale. Driblingurile rafinate, şutul inşelător, explozia extraordinară, dar mai ales faptul că era letal in careu l-au făcut pe Ranieri, antrenorul din acele vremuri al Valenciei, să-l numească "Cobra".

Adi Ilie, combinaţia perfectă a numerelor 9 şi 10

Fără indoială că Adi Ilie a fost unul dintre cei mai talentaţi jucători ai generaţiei sale. Driblingurile rafinate, şutul inşelător, explozia extraordinară, dar mai ales faptul că era letal in careu l-au făcut pe Ranieri, antrenorul din acele vremuri al Valenciei, să-l numească "Cobra". Un fotbalist fabulos, care a fost obligat să-şi incheie prematur cariera din cauza unor probleme la picior.

A prins drag de minge aproape imediat ce a invăţat să meargă. "Am inceput să bat mingea incă de la 5 ani. Eu provin dintr-o familie de fotbalişti, tatăl meu a evoluat in divizia B, iar unchiul meu a fost arbitru inclusiv in Divizia A. La 10 ani, tata m-a dus la juniorii Universităţii Craiova, insă n-am rezistat prea mult acolo", işi aminteşte Adi Ilie. La vremea aceea, "Cobra" era incăntat de jocul in sine, nu insă şi de organizarea pe care o presupune practicarea acestui sport la un club profesionist. Pănă la urmă a fost descoperit de un antrenor pe cănd bătea mingea in curtea şcolii. Acesta l-a convins că merită mai mult decăt aprecierea prietenilor şi a colegilor de clasă. Acesta este inceputul unui jucător care peste ani avea să devină spaima oricărei apărări din lume.

INCEPUTURI. Adi Ilie a debutat in Divizia A la Electroputere, după care s-a transferat la Steaua, echipă cu care a reuşit să căştige trei titluri de campion, acestea fiind de altfel şi singurele formaţii la care Ilie a jucat in Romănia. Şi cu toate că este născut in Craiova, Adi Ilie n-a apucat să joace pentru echipa fanion a Olteniei, Universitatea Craiova. "Ca orice copil născut in Bănie, am fost suporterul Craiovei Maxima. Mai ales că pe atunci jucau Balaci, Crişan şi toţi ceilalţi mari fotbalişti care incăntau orice privitor", ne-a spus actualul oficial din Ghencea. După Steaua au urmat Galatasaray, Valencia, Alaves, Beşiktas şi FC Zürich. Insă, cele mai mari performanţe le-a obţinut la Valencia, echipă cu care a jucat şi o finală de Champions League.

Pentru echipa naţională, Adi Ilie a evolut de 55 de ori şi a marcat 13 goluri. Insă, in amintirea microbiştilor romăni rămăne golul antologic inscris Columbiei la campionatul mondial din 1998.

Curiculum Vitae

Adrian Bucurel Ilie:

20 aprilie 1974, Craiova

Echipe la care a evoluat:

Electroputere, Steaua, Galatasaray, Valencia, Alaves, Beşiktaş, FC Zürich

Meciuri la naţională: 55

Goluri inscrise: 13

×
Subiecte în articol: sport ilie