x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul KIA Soul: Cool! Mişto! Faină!

KIA Soul: Cool! Mişto! Faină!

de Sebastian S. Eduard    |    02 Iul 2010   •   00:00
KIA Soul: Cool! Mişto! Faină!

Deci se poate! Cam asta au vrut să demonstreze băieţii de la Kia, atunci când au ieşit pe piaţă cu Soul. La numai doi ani şi ceva de la succesul lui Cee'd (să ne amintim numai de câte premii a primit acest model), coreenii şi-au propus să facă nu un model de volum, ci unul cu ocazia căruia să arate că "pot" face lucruri di­ferite.

Şi a ieşit Soul: un design original, tineresc şi ciudat deopotrivă. Gardă înaltă de la sol fără a fi un 4x4 . Nu începem discuţia dacă este SUV sau mini MPV, că nu ajungem nicăieri.  

Demaraj rapid, stabilitate şi o cutie de zile mari, extrem de precisă. Suspensii poate puţin cam tari, spaţioasă şi nu în ultimul rând - de fapt, în primul - o maşinuţă "fun" care se adresează publicului tânăr. Dovadă - interiorul în culorii vii şi gadgeturile "de la bord".
O maşină care lasă tristeţea la o parte şi îţi arată cât de vie poate să fie!

VEDETĂ. Este genul de maşi­nă după care toată lumea în­toar­ce capul pe stradă sau te in­terpelează direct, în cazul în care  ai oprit, să zicem, la o benzi­nă­rie. Cât bagă? Dar... câţi cai are? Daaaa? Şi cât costă? Pe bu­ne?

MUZICĂ. Dacă ai chef, poţi să îţi setezi ca inelele din jurul bo­xe­lor din faţă să vibreze optic în ritmul basului. O chestie cool, am zice noi. Tot din acelaşi domeniu, ai mufă auxiliară pentru Ipod şi un radiocd cu Mp3.

NOI AM TESTAT
● Motorizare: 1.6L GSL/124 CP
● Acceleraţie 0-100 km/h: 11s
● Viteza maximă: 178 km/h
● Transmisie MT5
● Consum 7,9/5,7/6,5 l

×
Subiecte în articol: auto