x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Kubica a început recuperarea după cele trei operaţii suferite la mână

Kubica a început recuperarea după cele trei operaţii suferite la mână

26 Feb 2011   •   10:00
Kubica a început recuperarea după cele trei operaţii suferite la mână

Pilotul polonez de Formula 1, Robert Kubica, a început recuperarea după cele trei operaţii suferite după cumplitul accident suferit la începutul lunii februarie, în raliul Ronde di Andora.

El va mai rămâne în spital câteva săptămâni după care ar putea fi externat şi şi-ar putea continua recuperarea acasă. Kubica a precizat că nu va reclama organizatorii competiţiei în care a fost rănit.

Responsabilii Spitalului Santa Corona de Pietra Ligure (nord-estul Italiei), unde este internat Kubica, au informat într-un buletin medical că pilotul echipei Lotus Renault "are o mină bună şi tratează lucrurile cu umor". "Asistăm la o îmbunătăţire progresivă a situaţiei clinice generale, aşa cum o demonstrează analizele, care ne-au permis să începem reabilitarea. Kubica se află acum în propriul salon pentru a se simţi cât mai comod cu putinţă. A început câteva exerciţii uşoare cu mâna şi îşi flexează de unul singur degetele de la aceasta", se arată în buletin.

Robert Kubica a suferit mai multe fracturi la mâna şi piciorul drepte, la raliul Ronde di Andora, desfăşurat în apropiere de Genova. Accidentul lui Kubica a avut loc la 4,6 kilometri de la plecarea în cursă, în localitatea San Lorenzo, unde maşina pilotată de polonez a ieşit de pe carosabil în plină viteză, s-a izbit de zidul unei mici biserici şi a percutat o balustradă de protecţie de pe marginea drumului.

×