x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Lansare - Clio Reloaded, versiune locala

Lansare - Clio Reloaded, versiune locala

de Dragos Stoica    |    26 Mar 2006   •   00:00
Lansare - Clio Reloaded, versiune locala

Modelul francez de clasa mica va fi un succes in tara noastra, la fel ca generatia anterioara

Noul Renault Clio III este, incepand cu saptamana aceasta, disponibil si pe piata autohtona. Lansat in premiera mondiala la Salonul de la Frankfurt de anul trecut, acesta este deja un succes de piata in vestul Europei, la fel cum au fost si generatiile anterioare. Importatorul Renault din tara noastra spera ca in acest an sa comercializeze 1.000-1.100 de unitati. Notorietatea generatiei anterioare, care s-a comercializat anul trecut in peste 12.000 de unitati in Romania, ii va asigura, mai mult ca sigur, un succes de piata mai mare decat cel previzionat. Clio III va fi comercializat pentru o perioada in paralel cu modelul Clio II.

CELEBRU. A treia versiune a modelului de clasa mica Clio, produs din anul 1990, se bazeaza pe platforma B a aliantei Renault-Nissan si este unul dintre varfurile de lance ale marcii franceze in lume. Dimensiunile noului Clio au fost marite, acesta avand acum o lungime de 3,99 metri, cu 17 centimetri mai mult decat versiunea anterioara, un ampatament de 2,58 metri, o inaltime de 1,49 metri si o latime de 1,7 metri.

SIGUR. Clio III a primit cinci stele la testele Euro NCAP, la fel ca toate modelele Renault. Echiparea de siguranta activa si pasiva include sistem ABS cu repartitor de franare, EBV si asistenta la franarea de urgenta, AFU, faruri adaptative pentru viraje si pana la opt airbaguri. De asemenea, in functie de versiunea de echipare, sunt disponibile, in standard sau optional, volanul reglabil pe inaltime si profunzime, sistemul de climatizare, radioul, un buton start-stop pentru pornirea motorului, precum si senzor de parcare sau senzorul de ploaie.

IEFTIN. Pe piata autohtona sunt disponibile motoare pe benzina cu capacitati cilindrice intre 1,2 litri si 1,6 litri, care dezvolta de la 75 CP la 110 CP, si propulsoare diesel de 1,5 litri, care furnizeaza 65 CP sau 80 CP. Preturile noului model in Romania variaza intre 10.595 euro (versiunea de baza, 1,2 75 CP) si 13.795 euro cu toate taxele incluse. Astfel, se dovedeste faptul ca cei de la Renault au luat o decizie inteligenta atunci cand au plasat masina la preturi relativ bune, pe un segment unde rivalizeaza cu Toyota Yaris, Seat Leon, Skoda Fabia, Fiat Grande Punto, Ford Fiesta, Opel Corsa sau VW Polo.

×
Subiecte în articol: auto Clio