x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Lansare - Mercedes si noua Clasa A

Lansare - Mercedes si noua Clasa A

21 Oct 2004   •   00:00

Importatorul Mercedes-Benz in Romania, AUTO ROM, a lansat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Poiana Brasov, ultima creatie a constructorului german. Este vorba de noul A-Klasse, masina cu ajutorul careia germanii doresc sa arate ca raman cel mai titrat producator de automobile din lume.

CATALIN FAINISI

MODERN. Mercedes A-Klasse reprezinta noile tendinte de design ale celebrului constructor german
NOUTATE. Dupa sapte ani de productie si 1,1 milioane de exemplare ale vechiului model, Mercedes a deschis o noua pagina, prin lansarea unui model mai atragator si inovator. Spatiul interior este mult marit fata de versiunea anterioara si superior modelelor cu care intra in competitie directa. Gama cuprinde doua tipuri de caroserie, cu cinci usi si cu trei usi. Farurile restilizate, noua grila a radiatorului si aripile puternic conturate intaresc impresia de dinamism a masinii. Din punctul de vedere al sigurantei, A-Klasse beneficiaza de airbag-uri frontale in doua trepte, airbag-uri pentru cap si torace, dar si centuri de siguranta pretensionate si cu limitator de forta.

PROPULSIE. Masina este disponibila in sase versiuni de motorizare, cate trei pe benzina, cat si pe motorina. "Benzinarele" vin cu propulsoarele de 1,5 litri (95 CP), 1,7 litri (116 CP) si 2 litri (136 CP), in timp ce motorizarea diesel include motoarele de 1,6 l CDI (82 CP), 1,8 l CDI (109 CP) si 2 l CDI (140 CP).

PRETURI

Pentru a intra in posesia noului model Mercedes-Benz, clientii din Romania vor trebui sa scoata din buzunar intre 14.610 euro, fara taxe, pentru versiunea de baza A150 Classic, si 19.560 de euro, fara taxe, pentru modelul de top A200 CDI. Masina este disponibila in trei versiuni de echipare, "Classic", "Avantgarde" si "Elegance", iar consumul mediu al tuturor modelelor variaza intre 4,9 l/100 km si 7,2 l/100km, in functie de motorizare.

×
Subiecte în articol: auto