x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Locuinţă în stil contemporan

Locuinţă în stil contemporan

11 Dec 2008   •   00:00

VOLUMETRIE ELEGANTĂ ŞI JOC GEOMETRIC INTERESANT
Acurateţea cu care a fost realizat proiectul prezentat astăzi şi îmbinarea simplă a volumelor de forme geometrice caracterizează perfect stilul contemporan. Arhitectura de acest tip este îmbrăţişată de iubitorii modernismului, cei îndrăzneţi optând pentru o astfel de rezolvare. Centrul de interes este determinat de piscina semiacoperită de etaj, cu o dimensiune considerabilă, fiind deservită de o terasă din lemn tratată pentru a rezista la umiditate îndelungată.



ORGANIZAREA FUNCŢIONALĂ
Corpurile rectangulare se întrepătrund firesc, generând continuitate la nivelul parterului. Astfel, parterul este compus din două corpuri distincte, comunicarea dintre cele două se realizează atât prin parcurgerea terasei exterioare de la parter, cât şi la nivelul etajului, prin cele două scări de legătură. Primul corp de la parter este de tip american, complet deschis, înglobând holul de intrare, living-ul, dinning-ul şi bucătăria. Celălalt corp, mult mai mic în dimensiuni, este rezervat  funcţiei de loisir şi recreare. Ambele sunt puternic vitrate pe faţada dinspre piscină. Etajul se divizează în două dormitoare generoase, cu acces la băi proprii.

ELEMENTE DISTINCTIVE

Faţadele sunt tratate în texturi diferite de lemn maro şi tencuială albă, realizând astfel şi o echilibrare a proporţiei dintre corpuri. Etajul este vitrat pe toate faţadele, atât din considerente de ventilaţie naturală, cât şi pentru vizualizarea peisajului. Bovindoul de la etaj rupe orizontala monotonă placată cu lemn, generând un ritm nou. Acoperişul de la parter este folosit ca terasă pentru dormitoarele de la etaj. Deşi construcţia este în sine simplă, realizarea propriu-zisă necesită un sistem structural complex şi un ansamblu de elemente de ultimă generaţie pentru filtrarea continuă a apei.

Proiect realizat de arhitect Răzvan Bârsan
telefon: 0724-361.101
www.biroudearhitectura.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă