x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Marele premiu al Canadei

Marele premiu al Canadei

08 Iun 2007   •   00:00

Nu s-a intămplat de prea multe ori in istoria Formulei 1 ca piloţii aceleiaşi echipe să ocupe simultan fotoliul de lider. Exact acest lucru s-a petrecut acum cănd, după primele cinci etape, atăt Fernando Alonso, căt şi Lewis Hamilton sunt pe primul loc. Dacă prestaţia campionului mondial en-titre n-a surprins pe nimeni, felul in care s-a descurcat debutantul englez in primele sale curse in Formula 1 nu face decăt să-i entuziasmeze pe boşii de la McLaren. Şi totuşi măiestria lui Hamilton pe circuit n-a adus numai fericire in sănul team-ului britanic. După Marele Premiu de la Monaco, un scandal imens a fost stărnit după ce echipa tehnică de la McLaren ar fi făcut tot posibilul ca Fernando Alonso să căştige cursa. Pănă la urmă, ancheta pornită de FIA n-a scos nimic la iveală, iar britanicii au scăpat basma curată.

RÄIKKÖNEN, IN CORZI. Insă, pănă la urmă se cunosc nenumărate cazuri in care pilotului principal i se facilita căştigarea unei curse. Şi chiar dacă spaniolul pare că se indreaptă spre căştigarea celui de-al treilea titlul consecutiv, deşi este puţin prematur să se vorbească despre asta, avănd in vedere că s-au scurs doar cinci etape, s-ar putea ca principalul său adversar la coroană să nu vină din partea celor de la Ferrari, ci chiar din propria echipă. De altfel, urmaşul lui Schumi la scuderia italiană - Kimi Räikkönen - pare depăşit de miză, el aflăndu-se in acest moment la 15 puncte distanţă de lideri. Mai mult, Alonso a declarat că Räikkönen este ieşit, cel puţin deocamdată, din cursa pentru locul I. Iar dacă evoluţiile finlandezului nu se vor imbunătăţi in viitorul apropiat, cu singuranţă că sezonul va fi definitiv pierdut pentru el. In aceste condiţii, decizia celor de la Ferrari de a le permite ambilor piloţi să lupte in mod egal pentru tilul de campion pare una inspirată. Mai ales că Felippe Massa ocupă poziţia a 3-a la numai 5 puncte de cei doi lideri.

Aşadar, o dată cu plecarea lui Michael Schumacher, Formula 1 pare a suscita din nou interesul oamenilor sătui de victoriile germanului. Duminică ne aşteaptă din nou o cursă interesantă, o cursă care ar putea intări sau nu faptul că McLaren vrea să-l aibă campion pe Alonso, nu pe Hamilton.


Clasamentul piloţilor

1. Fernando Alonso    33p
2. Lewis Hamilton   33p
3. Felipe Massa    33p
4. Kimi Räikkönen   23p
5. Nick Heidfeld    18p

×
Subiecte în articol: sport