x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Masti antirid cu alge marine

Masti antirid cu alge marine

20 Mar 2006   •   00:00

Cremele concentrate pe baza de alge marine au un miros neplacut, iar consistenta vascoasa face ca acestea sa nu fie pe lista cremelor preferate. Ar trebui sa stiti insa ca tenul dumneavoastra are nevoie de astfel de creme, deoarece algele marine folosite pentru prepararea lor au un continut bogat in saruri minerale (iod, potasiu, magneziu, calciu, fier, zinc, cupru, mangan, seleniu, siliciu, fosfor, bor), vitamine (A, B, C, E), aminoacizi si proteine.

Daca totusi nu suportati ca tenul dumneavoastra sa pastreze o zi intreaga mirosul acestor creme, puteti recurge la o alta metoda de a beneficia de proprietatile algelor: mastile. "Mastile sunt mai apreciate de femei decat cremele pe baza de alge marine, pentru ca nu sunt lasate pe fata decat un sfert de ora, efectul fiind acelasi: tenul este hidratat, isi recapata tonusul, aspectul luminos si este prevenita imbatranirea precoce. In cele 15 minute in care masca actioneaza pe fata, substantele nutritive patrund in straturile profunde ale pielii, asigurand astfel necesarul de vitamine si minerale", explica doctorul Viviana Iordache, medic primar dermatolog.

GOMAJ ANTICELULITIC


In cosmetica, produsele cu alge marine se folosesc si pentru realizarea de peelinguri si gomaje. Peelingurile au rolul de a indeparta celulele moarte de la suprafata pielii. Gomajele corect efectuate, in cabinetele cosmetice, pe langa efectul de hidratare si curatare a pielii de pe tot corpul, sunt eficiente si in tratamentul celulitei cauzate de retentia de apa in tesuturi. "Gomajul se efectueaza astfel: pielea se unge cu crema consistenta din alge marine, dupa care se infasoara cu o folie. Datorita continutului in ioduri, este stimulat metabolismul energetic. In plus, gomajul duce la eliminarea toxinelor si a apei din tesuturi prin transpiratie", precizeaza specialistul. Insa, avertizeaza dr. Viviana Iordache, nu trebuie sa va inchipuiti ca, daca faceti astfel de tratamente, o sa slabiti vizibil, fara dieta si fara exercitii fizice!

ALERGII. Persoanele care vor sa urmeze tratamentul anticelulitic sau pur si simplu sa foloseasca cremele pe baza de alge marine trebuie mai intai sa se asigure ca nu sunt alergice. Aceste tratamente aplicate la nivelul intregului corp sunt contraindicate celor care au intoleranta la iod si persoanelor care sufera de hipertiroidie, cancer tiroidian. Gomajul anticelulitic nu se recomanda celor care au vinisoare sparte pe picioare.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul alge marine