x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Megane RS: 265 de cai, suta în 6 secunde: te bagi?

Megane RS: 265 de cai, suta în 6 secunde: te bagi?

de Sebastian S. Eduard    |    12 Iul 2012   •   21:00
Megane RS: 265 de cai, suta în 6 secunde: te bagi?

Cand invarti cheia in contact (vorba vine pentru ca ai buton Start&Stop), atunci cand te-ai instalat confortabil in scaunele Recaro ale unui Megane RS nu poti sa-ti crezi ochilor: computerul de bord indica o autonomie de 360 km. Dupa care zambesti usor: o sa te distrezi la maxim!

Si asta nu pentru ca rezervorul ar fi mic sau gol. Pur si simplu masinuta consuma in draci si spun asta cu extrema satisfactie. In testul urban, de exemplu, motorul nu a vrut sa manance sub 15L/100km. Si ar fi fost si pacat. In testul extraurban diferenta a fost putin mai mica. Motivul este clar: puterea motorului iti dicteaza stilul de condus.

Tinuta de drum

Calaresti o masina din gama RS. Te poti astepta, asadar, la o stabilitate exemplara si la o directie precisa. Cum esti intr-o masina sport toate denivelarile din carosabil, inclusiv limitatoarele de viteza de pe strada, se simt – asa ca este recomandabil sa-ti faci un test al rinichilor inainte de a o echizitiona. In rest chiar e cool sa faci loopinguri si tonouri cu cei mici in spate – vor avea o distractie de zile mari.

Pledoarie

Ca sa conduci o masina de 265 de cai care atinge suta in 6 secunde ai nevoie de creier in cap. Este un instrument profesional, de precizie, care te solicita extrem. O miscare gresita si devii obiectiv turistic marcat prin cruce la marginea drumului.

Noi am testat:

Motorizare: 2.0 16V/265CP

Cutie: 6+1

Viteza maxima: 255kmh

Acceleratie 0-100kmh: 6s

Consum: 11,3/6,5/8,2

×
Subiecte în articol: ghidul tv