x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

23 Mai 2007   •   00:00

Liliana Iacob, Slobozia: "Vă rog să-mi daţi o reţetă de sărmăluţe, fără carne, pentru tatăl meu, care ţine regim".

Aveţi nevoie de 24 frunze de ştevie pentru sarmale, două cepe, o ceaşcă de orez, o ceaşcă de ulei, o legătură de mărar, o lingură de bulion, două ceşti de borş, cimbru, sare şi piper.

Liliana Iacob, Slobozia: "Vă rog să-mi daţi o reţetă de sărmăluţe, fără carne, pentru tatăl meu, care ţine regim".

Aveţi nevoie de 24 frunze de ştevie pentru sarmale, două cepe, o ceaşcă de orez, o ceaşcă de ulei, o legătură de mărar, o lingură de bulion, două ceşti de borş, cimbru, sare şi piper. Tocaţi cepele şi le puneţi in jumătate din cantitatea de ulei, impreună cu orezul spălat. După trei minute adăugaţi două-trei ceşti de apă fierbinte. Puneţi condimentele in orez, bulionul şi verdeaţa. Daţi la răcit şi intre timp spălaţi frunzele de ştevie, apoi le opăriţi două minute in apă fiartă cu puţin oţet şi sare. Scurgeţi frunzele, le tăiaţi codiţele şi in ele impăturiţi compoziţia de orez. Le aranjaţi intr-o cratiţă inaltă pe fundul căreia aţi pus frunze de ştevie şi le acoperiţi cu alte frunze. Adăugaţi borşul, restul de ulei şi turnaţi apă caldă pănă acoperiţi sarmalele. Daţi la cuptor, la foc mai mare 10 minute, apoi la foc potrivit.

Angela Bratu, Hunedoara: "Am măncat la mănăstire o prăjitură cu mere. Puteţi să-mi daţi reţeta?".

Vă trebuie 6-8 mere zemoase curăţate şi tăiate in felii subţiri, trei ceşti de făină, o ceaşcă şi jumătate de zahăr, o ceaşcă de ulei, 1¼2 ceaşcă de nucă pisată, 1¼2 ceaşcă de stafide, vanilie, zahăr pudră şi căte o linguriţă din: praf de copt, bicarbonat, sare, scorţişoară. Puneţi merele şi zahărul intr-o cratiţă mare la foc pănă se topeşte zahărul şi se inmoaie puţin merele. Daţi cratiţa deoparte şi puneţi o parte din făină, toate mirodeniile, nuca, stafidele, sarea şi amestecaţi, apoi adăugaţi uleiul şi făina rămasă, obţinănd o compoziţie groasă. O turnaţi intr-o tavă tapetată cu ulei şi făină. Coaceţi la foc potrivit 50 de minute. După ce se răceşte pudraţi cu zahăr.Â

×
Subiecte în articol: meniuri cu timbru