x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

11 Iul 2007   •   00:00

Ionela Pascu, com. Corbu, jud. Buzău: "Vă rog să-mi daţi o reţetă de tartă cu pepene galben. Mulţumesc!"

"Masa este singurul loc unde oamenii nu se plictisesc niciodată in timpul primei ore căt stau  impreună"

Brillat-Savarin

Â

Â

Ionela Pascu, com. Corbu, jud. Buzău: "Vă rog să-mi daţi o reţetă de tartă cu pepene galben. Mulţumesc!"

Ingrediente: pentru aluat: 100 g unt, 250 g făină, 100 g zahăr pudră, două gălbenuşuri, o lingură de apă, sare; pentru umplutură: un pepene galben de un kilogram, 100 g fructe confiate, 3 linguri de zahăr pudră, două gălbenuşuri, o lingură de rom, frunze de mentă.

Preparare: Se amestecă făina cu untul şi se obţine un aluat nisipos. Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul care se amestecă in aluat, se pune sare şi o lingură de apă.

Se frămăntă, doar cu degetele, se adună aluatul nisipos şi se dă la rece o oră, acoperit cu un şervet.

O formă pentru tartă se unge cu unt şi se pune aluatul intins cu sucitorul.

Se presează cu măna, se indepărtează marginile care depăşesc forma şi

se inţeapă cu furculiţa. Puneţi deasupra boabe de fasole şi daţi la cuptor pentru 20 de minute, la foc potrivit. Intre timp, se taie pepenele şi se curăţă de seminţe. Un sfert

din el se dă deoparte, restul se mixează cu zahăr pănă cănd se obţine un piure şi apoi se pune intr-un vas cu rom şi trei gălbenuşuri bătute. In alt vas se bate albuşul spumă tare, cu sare şi se amestecă uşor in piureul cu ou.

Se scoate tarta, se curăţă de boabele de fasole şi se umple cu piureul de pepene.

Se dă la cuptor pentru 25 de minute, după care se scoate. Se dă la răcit şi apoi se ornează cu feliuţe de pepene din cel păstrat, fructe confiate, frişcă şi ingheţată, după dorinţă.

×
Subiecte în articol: meniuri cu timbru