x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

18 Iul 2007   •   00:00

Mihaela Honciuc, Baia Sprie: "Am măncat in Turcia un fel de mici fripţi pe o ţepuşă. Puteţi să-mi daţi reţeta? Vă mulţumesc!".2007-07-17

Mihaela Honciuc, Baia Sprie: "Am măncat in Turcia un fel de mici fripţi pe o ţepuşă. Puteţi să-mi daţi reţeta? Vă mulţumesc!".

Ingrediente: un kg carne de vită, un kg carne de oaie, 200 g grăsime de oaie, două linguri de cimbru uscat, o lingură de piper pisat, o lingură de ienibahar pisat, ardei iute tocat, două linguriţe de sare, apă şi două linguriţe de bicarbonat de sodiu.

Preparare: Tocăm de două ori carnea şi grăsimea, amestecăm mirodeniile şi puţină apă. Frămăntăm bine şi dăm la rece pănă a doua zi. Frămăntăm de mai multe ori şi adăugăm apă, pănă obţinem o pastă care se ia de pe mănă. Gustăm şi dregem de sare şi condimente, mai frămăntăm şi, cu măna, infigem in capătul unei ţepuşe o cantitate de tocătură căt un mic de la noi. Formăm un rulou şi-l străngem bine pe ţepuşă. Punem ţepuşele pe grătarul incins. Le servim fierbinţi cu muştar, hrean, salate, cartofi prăjiţi etc.

Ionela Cincă, Lupeni: "Aş dori să-mi daţi reţeta de tăiţei cu vişine.".

Ingrediente: un pachet de tăiţei (pot fi făcuţi in casă), un kilogram de vişine (sau două borcane de compot), 300 g zahăr, două pacheţele cu zahăr vanilinat.

Preparare: Spălăm şi scoatem sămburii vişinelor. Le fierbem intr-un litru de apă cu 300 g zahăr, timp de 10 minute, apoi luăm spuma. Oprim din fiert, gustăm, adăugăm zahăr după gust şi zahăr vanilinat. A doua zi, punem tăiţeii la fiert, cu puţină sare. După 7 minute de cănd clocotesc ii scoatem şi ii clătim cu apă rece. Punem compotul la fiert şi, cănd clocoteşte, turnăm tăiţeii. Amestecăm uşor, lăsăm 5 minute la fiert, oprim focul şi punem zahăr vanilinat. Punem capacul şi dăm la rece.

×
Subiecte în articol: agenda