x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

05 Sep 2007   •   00:00

Cristina Lăceanu, Topoloveni, Argeş: "Vă rog să-mi daţi reţeta de sos bearnez, dacă puteţi. Mulţumesc!"

Cristina Lăceanu, Topoloveni, Argeş: "Vă rog să-mi daţi reţeta de sos bearnez, dacă puteţi. Mulţumesc!"

Ingrediente: două gălbenuşuri, o ceapă mică, 100 g unt, 4 linguri de oţet, două crenguţe de tarhon, sare, piper.

Preparare: Se pune oţetul la foc şi se adaugă ceapa şi tarhonul tocate fin, sarea şi piperul. Se fierbe pănă scade la jumătate. Intr-un vas se amestecă gălbenuşurile cu o lingură de apă rece, se adaugă căte puţin, pănă la omogenizare, oţetul strecurat. Se pune vasul in alt vas cu apă fierbinte şi se amestecă mereu. Cănd incepe să se ingroaşe se incorporează una căte una bucăţele mici de unt şi se amestecă incontinuu. Atenţie, reuşita acestui sos este asigurată de o amestecare permanentă, aproximativ trei sferturi de oră, din momentul in care puneţi oţetul! Se foloseşte la fripturi la grătar, ouă, carne de pasăre şi peşte.

Mariana Dascălu, Braşov: "Vă rog să-mi daţi o reţetă de supă. Dacă se poate, doresc una deosebită, fără concentrate, rapidă. Mulţumesc!"

Ingrediente: 3 linguri de smăntănă,

5 ouă, 4 linguriţe de griş, sare, piper, pătrunjel verde tocat fin.

Preparare: Puneţi la fiert 1.500 ml apă şi sare. Puneţi la fiert şi două ouă. Cănd fierbe apa, turnaţi in ploaie grişul şi fierbeţi la foc mic, amestecănd mereu, aproape 5 minute şi daţi deoparte. Gălbenuşurile de la cele trei ouă le amestecaţi bine cu smăntăna şi le turnaţi in supă la cinci minute după ce aţi oprit focul, amestecănd uşor. Adăugaţi piper după gust şi dregeţi de sare. Gălbenuşurile ouălor fierte se dau pe răzătoare (se zdrobesc bine) şi se pun in castronul in care se serveşte supa, aceasta turnăndu-se peste ele. Se presară pătrunjel.
×
Subiecte în articol: agenda