x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

19 Sep 2007   •   00:00

Gabi Popescu, Alexandria: "Vă rog să-mi daţi reţeta de fasole in oţet pentru iarnă. Mulţumesc!".

Ingrediente: un kilogram fasole verde ţucără, foarte proaspătă şi tănără, un litru oţet de 9°, 1,500 l apă şi o lingură de sare la un litru de lichid, căţei de usturoi şi ardei iuţi.

Preparare: Fasolea se spală, se curăţă de aţe, se lasă la scurs şi se opăreşte cinci minute in apă clocotită cu sare, o lingură la litrul de apă. Scoateţi fasolea şi daţi-o la răcit. Apoi o puneţi bucheţele, in borcane mici, cu ardei iuţi şi căţei de usturoi intre păstăi. Intr-un vas mai mare puneţi la clocotit oţetul, apa şi sarea. Turnaţi oţetul fierbinte, inchideţi borcanul imediat şi daţi la păstrat.Â

Marcela Dumitriu, Giurgiu: "Vă rog, dacă puteţi, să-mi daţi reţeta la prăjitura pe care v-am descris-o".

Ingrediente: 250 g zahăr pudră, 5 albuşuri, 3 linguriţe de făină, o lămăie, două cutii de ananas rondele, 250 g frişcă, esenţă de vanilie.

Preparare: Se scurg rondelele de ananas, se opresc 12 bucăţi, iar restul se toacă mărunt, din care se pun deoparte căteva bucăţele pentru ornat. Albuşurile de bat spumă tare impreună cu zahărul pudră, făina, două linguriţe de zeamă de lămăie şi vanilie. Se pune compoziţia intr-un cornet (sau o pungă de plastic, găurită la un colţ) şi se fac

12 cercuri intr-o tavă unsă cu unt. Se dă la cuptor, la foc potrivit 30 de minute, apoi incă 40 minute la foc foarte slab. Se lasă la răcit. Din frişcă se opresc două linguri, iar restul se amestecă in ananasul tocat. Se pun pe şase cercuri ananasul amestecat cu frişca, deasupra alt cerc şi apoi se ornează cu frişca rămasă şi cu bucăţelele de ananas.
×
Subiecte în articol: agenda