x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

17 Oct 2007   •   00:00

"Cafeaua miroase ca raiul proaspăt măcinat"

Jessi Lane Adams

Pentru Mariana Ţintea din Piteşti  oferim reţeta de griş dorită:

Ingrediente: un l lapte, 200 g griş, 6 ouă, 100 g zahăr, 4 felii de portocală, două felii de ananas, 50 g fructe confiate, 50 g unt, 200 g frişcă, vanilie.

Preparare: Se fierbe laptele, se adaugă grişul in ploaie, vanilia şi se bate pănă se face o pastă, apoi se adaugă zahărul. Se lasă deoparte zece minute şi se adaugă şi gălbenuşurile. Se pun fructele tăiate in cubuleţe, albuşurile bătute spumă şi frişca. Se unge o formă de budincă, se toarnă compoziţia, apoi se coace la bain-marie 45-50 de minute.

Florica Turcu, Slobozia: Vă oferim reţeta de piept de pui cu prune uscate.

Ingrediente: un piept de pui mai mare, două roşii, o ceapă, un morcov, 20 prune uscate (fără sămburi), doi căţei de usturoi, ulei, sare, o ceşcuţă de cafea cu vin alb, apă caldă (supă de carne dacă aveţi).

Preparare: Pieptul de pui se porţionează in bucăţi potrivite, se pune in cratiţă şi se prăjeşte cu puţin ulei impreună cu usturoiul tocat mărunt. Se lasă două-trei minute, după care se scot bucăţile de piept şi se pun separat. In cratiţă se lasă la călit ceapa, tăiată in felii şi morcovul tăiat rondele. Se lasă două-trei minute după care se adaugă roşiile tocate mărunt. Se mai lasă la călit pănă se inmoaie şi roşiile. Acum se pun bucăţile de carne, se adaugă prunele spălate, vinul şi apa (sau supa de carne). Se pune apă căt să acopere toată compoziţia. Se sărează şi se lasă la fiert, la foc mic, 45 minute. Cănd este gata, se scot bucăţile de carne şi prunele, cel puţin căte una de persoană. Din restul compoziţiei se face un piure. Se pun la loc carnea şi prunele păstrate şi măncarea este gata. Se serveşte caldă.

×
Subiecte în articol: agenda