x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

05 Dec 2007   •   00:00

Alexandra Ciceu, Bucureşti: Vă oferim o reţetă de garnitură pentru peşte.

Alexandra Ciceu, Bucureşti: Vă oferim o reţetă de garnitură pentru peşte.

Ingrediente: o ţelină, doi ardei graşi, 3 cepe, doi morcovi, doi dovlecei, o jumătate de varză, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, ulei, sare, piper.

Preparare: Tăiaţi in felii subţiri dovleceii, ii inăbuşiţi şi ii puneţi intr-un vas jena. Ceapa tăiată solzişori o puneţi peste dovlecei, morcovul şi ţelina, tăiate in rondele, le aşezaţi peste ceapă, ardeii tăiaţi fideluţă ii puneţi peste morcovi, apoi varza tăiată fideluţă o lăsaţi peste ardei. Presăraţi sare şi piper, amestecănd cu grijă ca să nu le sfărămaţi. Serviţi cu verdeaţă tocată fin şi, după dorinţă, puteţi adăuga zeamă de lămăie.

Florina Precum, Bacău. Reţeta de cărnaţi din peşte este aceasta:

Ingrediente: 3 kg peşte, 250 g slănină de porc, 3 căpăţăni de usturoi, 10 m maţe de porc, sare, cimbru, piper, boia.

Preparare: Peştele se spală, se curăţă de oase şi se dă prin maşina de tocat impreună cu slănina. Se amestecă tocătura cu usturoiul şi condimentele dorite, apoi se umplu maţele spălate. Cărnaţii se dau la rece şi se servesc fripţi la grătar.

Mariana Grindei, Bucureşti. Checul cu nuci, de post, se prepară astfel:

Ingrediente: 5 căni de făină, două căni de zahăr, 100 g nucă măcinată, 400 ml suc de portocale, 200 ml ulei, o lingură de scorţişoară, o lingură de coajă de portocală, o linguriţă de praf de copt, o linguriţă de bicarbonat, un praf de sare.

Preparare: Bicarbonatul, praful de copt şi făina se amestecă. Uleiul se mixează cu zahărul, apoi se adaugă ingredientele pe rănd, şi la final făina. Se pune in formă unsă cu ulei şi se coace la foc potrivit aproape o oră. (V.B.)

×
Subiecte în articol: agenda