x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    20 Feb 2008   •   00:00

“Nici un om nu este singur ­atunci când mănâncă spaghete, este nevoie de multă concentrare”. Christopher Morley

“Nici un om nu este singur ­atunci când mănâncă spaghete, este nevoie de multă concentrare”. Christopher Morley

 

 

Raluca Anghel, Bucureşti. Pentru mâncarea de mazăre aveţi nevoie de: o cutie de 800 g boabe de mazăre, o ceaşcă de ulei, un morcov, doi cartofi, două cepe, o cutie mică de roşii tocate, sare, piper, o legătură de mărar şi o linguriţă de zahăr.

Preparare: Scoateţi mazărea din conservă şi spălaţi-o sub jet de apă, apoi lă­saţi-o la scurs. Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa. Curăţaţi şi daţi pe răzătoare morcovul, apoi curăţaţi cartofii şi-i tăiaţi în sferturi. Puneţi la înăbuşit, cu uleiul, ceapa, mor­covul şi cartofii. Când s-au înmuiat bine, adăugaţi o jumătate de cană de apă şi mazărea, apoi mai lăsaţi 15 mi­nute. Puneţi roşiile, dregeţi de sare, piper şi zahăr, lăsaţi 15 minute şi opriţi focul, apoi adăugaţi mărarul tocat. Serviţi caldă sau rece, cu salată verde sau salată asortată.

 

Cristina Dorobanţu, Piteşti. Pentru prăjitura rapidă aveţi nevoie de: o cană de făină, o cană de griş, o cană de za­hăr, 100 g unt, un kg mere, scorţişoară.

Preparare: Se spală, se curăţă şi se rad merele. Într-un vas se amestecă făina cu grişul şi zahărul. Într-o tavă unsă cu unt se toarnă uniform amestecul, peste care se pun merele rase şi scorţişoara, apoi se presară untul rămas. Daţi la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 de minute.

 

Alexandra Puşcaş, Urziceni. Pentru crema de lămâie vă trebuie următoarele ingrediente: 3 lămâi (zeama) şi coaja rasă de la una, două căni de apă, o cană de vin alb, 4 linguri de fulgi de porumb, 5 linguri de zahăr.

Preparare: Toate ingredientele se ames­tecă şi se dau la foc mic până se leagă crema, amestecând mereu. Când s-a le­gat ca o smântână groasă e gata. Căldu­ţă, o puneţi în cupe şi o daţi la rece. Ornaţi cu alte fructe sau cu bezele.

×
Subiecte în articol: agenda