x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

01 Oct 2008   •   00:00
"Niciodată să nu lucrezi înainte de micul dejun. Dacă totuşi trebuie să lucrezi, serveşte mai întâi micul dejun!"
Josh Billings

CRISTINA CIOBANU, BUCUREŞTI. Pentru limba în sos de smântână aveţi nevoie de: 4 limbi de porc, o legătură de zarzavat de supă, o lingură de unt, un pahar de smântână, o linguriţă de făină, o ceapă, mărar tocat, sare.

Preparare: Se fierbe limba în apă, apoi se răceşte uşor, se descojeşte şi se taie felii de un deget grosime. Într-o cratiţă se prăjeşte în unt ceapa tocată, se adaugă făina, un praf de sare, se stinge cu zeama în care a fiert limba, se toarnă apoi smântâna şi bucăţile de limbă. Se fierbe la foc mic 20 minute, se presară mărarul şi se mai dă un clocot.


MIHAELA BURTEA, CALAFAT.
Pentru mere în aluat aveţi nevoie de: un kg mere, 250 g gem; pentru aluat, 250 g făină, sare, 3 ouă, 100 g unt, zahăr pudră şi vanilinat.

Preparare: Se curăţă merele de coajă şi de căsuţa cu seminţe, apoi se umplu cu gem. Se pregăteşte un aluat din făină, unt, ouă şi un praf de sare. Se întinde o foaie groasă de 3-4 mm, din care se taie fâşii late de 2 cm. Se învelesc merele în aceste fâşii, se pun într-o tavă unsă cu unt şi se dau la cuptor, la foc potrivit. Când sunt rumene se scot şi se pudrează cu zahăr şi vanilie.


GEORGIANA TUDOR, BUCUREŞTI. Mâncarea de gutui se pregăteşte din: 3-4 gutui, două linguri de unt, o ceapă, o linguriţă de făină, 3 linguriţe de zahăr, bulion, un păhăruţ de vin, un praf de sare.

Preparare: Gutuile feliate se prăjesc uşor în unt. Zahărul se arde separat şi se stinge cu puţină apă. Ceapa tocată se înăbuşă în unt, se adaugă făina, zahărul ars, puţin bulion şi vin. Se fierbe un minut, apoi se adaugă gutuile, o jumătate de pahar de apă, un praf de sare şi se lasă la foc mic, acoperit, până scade sosul la jumătate. (V.B.)

×
Subiecte în articol: agenda