x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

12 Noi 2008   •   00:00

"Fără hrană şi fără băutură nu există dragoste"
proverb latin



Iuliana Apostol, Alexandria. Blatul de alune se obţine din: 100 g zahăr, două linguri de făină, 6 ouă, 250 g alune prăjite şi pisate, un praf de sare.

Preparare: Albuşurile se bat cu sarea, se adaugă treptat zahărul, gălbenuşurile şi alunele amestecate cu făina. Se toarnă totul într-o formă unsă, tapetată cu făină şi se coace 30 de minute.

Petruţa Tudorache, Constanţa. Checul de orez se obţine din: 4 linguri de nuci, 4 linguri de zahăr, 300 g orez, zahăr vanilinat.

Preparare: Puneţi la fiert orezul într-o cantitate triplă de apă, cu un praf de sare. Când este aproape fiert, adăugaţi zahărul şi nucile măcinate, apoi mai fierbeţi până obţineţi o compoziţie groasă. Amestecaţi zahărul vanilinat şi puneţi orezul într-o formă lungă, tapetată cu celofan. Daţi la rece pentru câteva ore.

Cristina Dobre, Buşteni. Pentru supa de lămâie aveţi nevoie de: o lingură de unt, zeama de la două lămâi, două ouă, un l apă fiartă, două linguri de zahăr.

Preparare: Frecaţi untul cu zahărul, adăugaţi gălbenuşurile, zeama de lămâie şi turnaţi apa fiartă puţin câte puţin, amestecând mereu. Daţi la foc pentru 10 minute. Bateţi spumă albuşurile şi adăugaţi în supă, cu linguriţa, formând găluşte. Mai fierbeţi două-trei clocote.

Cristina Tudorache, Bucureşti.
Pentru compot de pere aveţi nevoie de: 250 g zahăr, un kg pere, 3 felii lămâie, 750 ml apă.

Preparare: Perele tari şi dulci se scobesc de căsuţa cu sâmburi lăsând cozile întregi. Apa cu zahărul se dă în clocot, se adaugă feliile de lămâie, perele şi se lasă la fiert acoperit, până se leagă uşor siropul. Se serveşte rece. (V.B.)

×
Subiecte în articol: agenda