x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    17 Dec 2008   •   00:00
Mihaela Juncu, Tg. Jiu
Merele coapte în aluat se obţin din ingredientele: 300 g făină, 150 g unt, două linguri de zahăr, un ou, 6 mere, 250 g marmeladă, 3 linguri de nuci pisate mai mare, sare, esenţă de vanilie şi de rom.
Preparare: Din făină, unt, zahăr, ou, esenţa de vanilie şi un praf de sare, faceţi un aluat bine frământat, pe care-l daţi la rece. Curăţaţi de coajă merele, scobiţi-le de căsuţa cu sâmburi şi umpleţi-le cu marmeladă amestecată cu nucă şi esenţă de rom. Ungeţi o tavă cu unt. Întindeţi coca şi o împărţiţi în şase pătrate atât de mari cât să învelească fiecare un măr. Montaţi merele împăturite şi unse cu ou. Daţi la cuptorul încins, la foc potrivit, până devin aurii.  

Alexandra Tomescu, Ploieşti
O budincă delicioasă de spanac, cartofi şi ciuperci obţineţi din: un kg spanac (un pachet congelat), un kg cartofi, doi morcovi, două cutii de 400 g ciuperci, 5 linguri de suc de roşii, două cepe, 3 ouă, 200 g caşcaval (brânză), ulei, pesmet pentru tapetat forma, piper, sare, mărar şi pătrunjel.
Preparare: Curăţaţi  spanacul, îl opăriţi în apă sărată şi-l tocaţi. Curăţaţi cartofii, şi tăiaţi-i cubuleţe, iar morcovii în rondele subţiri şi le fierbeţi împreună. Ceapa tăiată fideluţă o căliţi în ulei cu ciupercile, într-o cratiţă mai mare. Când ceapa devine aurie puneţi cartofii, morcovul şi caşcavalul ras, amestecaţi şi lăsaţi 5 minute ca să ia gust. Bateţi spumă albuşurile şi înglobaţi gălbenuşurile treptat. Puneţi sucul de roşii şi spanacul, amestecând cu grijă să nu se sfărâme cartofii, adăugaţi ouăle, dregeţi de sare şi piper. Ungeţi cu ulei şi se tapetaţi cu pesmet un vas Jena. Turnaţi compoziţia în vas, apoi daţi la cuptor pentru 40 de minute. (V.B.)


"Bătrânii, abţinându-se de la ospeţele cele mari, pot însă să găsească plăcere într-o masă cumpătată"
Cicero

×
Subiecte în articol: agenda