x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    18 Iun 2009   •   00:00

"Mănâncă fructele când ţi se oferă, fiindcă mai târziu nu vei mai găsi nici o coajă" - Proverb indian

Mihaela Costantin, Bucureşti. Pentru budincă de vişine cu alune aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 500 g vişine, 6 ouă, 200 g zahăr pudră, 50 g pesmet, vanilie, 150 g alune prăjite şi râşnite, sos de vişine.

Preparare: Vişinele se curăţă de codiţe, apoi se spală, li se scot sâmburii şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Într-un vas se mixează gălbenuşurile cu zahărul până se obţine o cremă, se adaugă alunele treptat, pesmetul, apoi se încorporează, de jos în sus, albuşurile bătute spumă tare. Se unge cu unt şi se tapetează cu făină forma.

În compoziţia obţinută se adaugă şi vişinele bine scurse, apoi se toarnă în formă şi se dă la foc potrivit, în cuptorul deja încins, pentru aproape o oră.

Pentru sosul de vişine aveţi nevoie de ingredientele următoare: un kg vişine, 3 gălbenuşuri, un ou, 150 g zahăr, 500 ml vin alb.

Preparare:
vişinele se spală, se curăţă de codiţe şi li se scot sâmburii, apoi se pun într-un vas la fiert în vin, pentru 15 minute. Se strecoară zeama într-un pahar şi se lasă la răcit. Într-un vas se freacă gălbenuşurile cu oul şi zahărul, apoi se adaugă zeama răcită. Se dă vasul la foc moale şi se amestecă mereu până se îngroaşă uşor, apoi se răceşte. Budinca se serveşte rece, cu sosul de vişine.

 

Cristina Manoilescu, Buzău. Aluatul clasic de pandişpan se obţine din următoarele ingrediente: 8 linguri de zahăr, 8 ouă, 8 linguri de făină, un praf de sare, esenţe (vanilie, rom, după plac). Preparare: Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Mixaţi albuşurile spumă cu un praf de sare, adăugaţi treptat zahărul, apoi gălbenuşurile, esenţa şi la sfârşit presăraţi făina. Ungeţi un vas cu ulei şi tapetaţi cu făină, apoi turnaţi compoziţia. Coaceţi la foc potrivit 45 minute.

×
Subiecte în articol: agenda