x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    02 Iul 2009   •   00:00

A mânca nu e ruşine, când mănânci cum se cuvine. Proverb românesc



ALEXANDRA CIOBANU, SATU-MARE.  Pasta din brânză de vaci se obţine din ingredientele: doi cartofi potriviţi, un ou, 250 g brânză de vaci, un pahar de ulei, 3 linguri smântână, 4 căţei de usturoi, două linguriţe muştar, boia dulce, sare. Preparare: Puneţi la scurs brânza de vaci într-o sedilă. Fierbeţi cartofii în coajă, apoi îi curăţaţi şi îi pasaţi cât sunt fierbinţi. Adaugaţi treptat uleiul, oul întreg şi muştarul, amestecând cu mixerul. Adaugaţi brânza de vaci, usturoiul pisat, boia şi sare după gust. Dacă pasta obţinută este prea groasă, adăugaţi smântână. Cu această pastă puteţi pregăti sandvişuri, pe care le ornaţi cu rondele de castraveţi, roşii, ardei gras. Puteţi umple jumătăţi de ardei gras şi roşii sau ouă fierte.

LUCIANA MARINCEA, BRAŞOV.
O salată bulgărească delicioasă, pe bază de ardei copţi, puteţi obţine din următoarele ingrediente: 24 buc. ardei gras, doi l suc de roşii cu pulpă, o ceşcuţă de ulei, sare şi piper după gust, doi căţei de usturoi, 1 linguriţă de zahăr (după gust). Preparare: Coaceţi ardeii pe plită. Îi curăţaţi de pieliţe şi îi montaţi într-un castron sau într-o cratiţă. Separat încingeţi uleiul, căliţi puţin usturoiul, peste care turnaţi sucul de roşii. Lăsaţi să fiarbă 15 minute, potriviţi de sare şi piper. Dacă este prea acru sosul, adăugaţi zahăr, după gust. Turnaţi sosul fierbinte peste ardei, acoperiţi cu un capac, lăsaţi la răcit, apoi daţi la frigider. Se păstrează şi în lada frigorifică. Serviţi reci, ca salată, la orice fel de friptură sau şniţel şi ca aperitiv cu pâine sau cartofi prăjiţi. Tot după gust, puteţi adăuga, în propria farfurie, usturoi pisat. E delicioasă!

×
Subiecte în articol: agenda