x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    13 Aug 2009   •   00:00

"Cu vasul gol nu pofti oaspeţi." proverb românesc



IONELA POPESCU, BUCUREŞTI. Pentru salata de fasole boabe aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 250 g fasole boabe, o roşie, un morcov mic, o ceapă, pătrunjel şi mărar verde, 3 căţei de usturoi, sare, cimbru, piper, ulei şi oţet. Preparare: Puneţi fasolea la înmuiat de cu seară şi a doua zi o daţi la fiert în trei ape. La ultima apă puneţi sare şi cimbru. Curăţaţi legumele. Tăiaţi solzişori ceapa şi usturoiul, daţi morcovul pe răzătoarea mică, tăiaţi roşia cubuleţe, tocaţi verdeaţa fin. Când s-a fiert fasolea o scurgeţi şi o clătiţi în apă rece, apoi o puneţi într-un castron. Într-un vas, adăugaţi morcovul ras, ceapa, usturoiul, sare, piper şi cimbru, amestecaţi şi turnaţi ulei, oţet îndoit cu apă, după gust, şi lăsaţi 15 minute. Turnaţi această compoziţie împreună cu roşiile peste fasolea din castron şi presăraţi verdeaţa. Amestecaţi, dregeţi după gust de sare, oţet şi piper.

ANDREEA MALCOCI, PLOIEŞTI. Borşul de mere se face din următoarele ingrediente: 6 mere mari, o lingură pastă de bulion, un morcov, o ceapă, 500 ml borş, leuştean sau pătrunjel verde. Preparare: Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi, împreună cu morcovul ras pe răzătoarea mică, se căleşte uşor în ulei, în oală. Merele se curăţă de seminţe, se taie felii şi apoi cubuleţe. Se adaugă în oală împreună cu doi litri de apă şi pasta de roşii. Se fierbe borşul separat. Când merele s-au înmuiat se toarnă borşul fierbinte, se drege de sare şi se adaugă leuşteanul sau pătrunjelul fin tocat.

×
Subiecte în articol: agenda