x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    20 Aug 2009   •   00:00

• Mâncare de conopidă cu carne de pui • Mâncare de limbă



Ileana Popescu, Bucureşti. Mâncarea de conopidă cu carne de pui se prepară din următoarele ingrediente: carnea de la 4 pulpe de pui, o conopidă mare, 4 cepe, 4 roşii mari sau o lingură de bulion, puţin ulei, o lingură de smântână, sare, piper şi 2 linguriţe de făină, mărar şi pătrunjel.
Preparare: Desfaceţi în bucheţele conopida şi le curăţaţi de cotoare prea mari, apoi le puneţi la opărit într-un vas cu apă clocotită şi sare, să dea câteva clocote. O scurgeţi în strecurătoare. Curăţaţi de pieliţe roşiile şi le tăiaţi cubuleţe. Într-un vas puneţi la înăbuşit carnea tăiată în bucăţele mai mici, împreună cu ceapa tocată mărunt. Adăugaţi apă fierbinte şi lăsaţi 20 de minute să fiarbă carnea, apoi adăugaţi conopida, roşiile, făina amestecată cu puţină apă rece, piper după gust şi jumătate din verdeaţă. Daţi la cuptor până scade sosul, apoi adăugaţi smântâna şi amestecaţi. Lăsaţi 5 minute, apoi scoateţi şi presăraţi restul de verdeaţă. Puteţi servi şi cu adaos de smântână, după gust.


Bogdana Tismăneanu, Piteşti. Pentru mâncare de limbă aveţi nevoie de aceste ingrediente: o limbă potrivită de porc, fiartă şi tăiată în felii, 2 ardei graşi, o ceapă, 5 roşii, puţin ulei, 2 linguri vin alb, 2 felii de lămâie, o foaie de dafin (după gust), piper, sare, verdeaţă. Preparare: Tăiaţi ceapa fideluţă şi ardeii fâşii, apoi căliţi în ulei 10 minute. Adăugaţi roşiile curăţate de pieliţe şi feliate, vinul, feliile de lămâie, foaia de dafin, sare, piper şi feliile de limbă. Turnaţi zeamă rămasă de la limba fiartă atât cât să se acopere totul. Dregeţi de sare. Daţi la cuptor pentru 20-30 de minute la foc potrivit. Este gata când se ridică uleiul deasupra sosului. Serviţi rece cu salată verde.

×
Subiecte în articol: agenda